Μην εργαλειοποιείτε πολιτικά την μελέτη Τσιόρδα – Λύτρα

Μην εργαλειοποιείτε πολιτικά την μελέτη Τσιόρδα – Λύτρα.
Το αφήγημα κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ χθες στα κανάλια της.

Ντρέπομαι ειλικρινά που η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη λειτουργεί με τέτοιες πρακτικές. Που για κάποιους κοινοβουλευτικούς και πολιτευτές οι δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές, έχουν μικρότερη αξία από το πρεστίζ του Προέδρου της.

Από την στιγμή κύριοι και κυρίες της ΝΔ που γνωρίζατε την μελέτη δύο πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε:

Είτε να ενισχύσετε το ΕΣΥ με προσωπικό και να στελεχώσετε νέες ΜΕΘ στην επαρχία τουλάχιστον μην βγάζοντας παράλληλα σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς,

Είτε να προχωρήσετε στην τρίτη δόση ένα μήνα νωρίτερα και σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων εξηγώντας επαρκώς γιατί προχωράτε σε ένα τόσο προδήλως ακραίο ως αντισυνταγματικό μέτρο.

Δεν κάνατε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Τι μην εργαλειοποιείτε την επιστήμη λέτε λοιπόν υποκριτικά δεξιά και αριστερά. Είναι καθαρά πολιτική απόφαση η αποσιώπηση της επιστήμης από εσάς. Είναι καθαρά πολιτικό θέμα, το θέμα των ανθρωπίνων ζωών που χάνονται για να υλοποιήσετε τις πολιτικές σας.

Σε μια δημοκρατία οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο είτε σας αρέσει είτε όχι. Και αν δεν έχετε το σθένος να τις αναλάβετε ποιος ο λόγος της ενασχόλησης σας; Το χειροκρότημα και οι τιμές;

Σαρίδης Ιωάννης,

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ