Οι υγειονομικοί σε αναστολή αγωνίζονται για όλη την κοινωνία

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ, ως το μόνο ίσως επίσημο πολιτικό κόμμα που από την πρώτη στιγμή αντιτάχθηκε στα φασιστικά – δήθεν υγειονομικά – μέτρα με πρόσχημα την “πανδημία COVID”, δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή και καλεί σε παλλαϊκή συστράτευση, όχι μόνο για την επίδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα τους, αλλά για τη διεκδίκηση της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που έχουν εκλείψει στη χώρα μας.

Στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας είναι η μόνη ομάδα πολιτών που σθεναρά αντιστέκεται στον νέο φασισμό που επιβάλλεται με υγειονομικό μανδύα. Και μάλιστα, πληρώνοντας βαρύ το τίμημα να έχουν χάσει εδώ και τέσσερις μήνες την εργασία τους, που για τους περισσότερους αποτελεί τη μόνη πηγή εισοδήματος.

Ο αγώνας των υγειονομικών σε αναστολή δεν περιορίζεται μόνο στο δίκαιο αίτημα να επιστρέψουν στην εργασία τους, ακόμα κι αν αυτό είναι το σύνθημα που – εύλογα – κυριαρχεί στις διαδηλώσεις τους.

Οι υγειονομικοί αγωνίζονται:

Ενάντια στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων που καταργεί το θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε πολίτη να ενημερώνεται και να συναινεί ελεύθερα και χωρίς εκβιασμούς στην όποια ιατρική παρέμβαση.

Ενάντια στις διακρίσεις τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς, ενάντια στη λογική ότι υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών, που καταργεί τη βασική αρχή της δημοκρατίας ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο κράτος και τους νόμους του.

Ενάντια στο “υγειονομικό πιστοποιητικό” (στην πραγματικότητα, πιστοποιητικό συμμόρφωσης) που έχει εισαγάγει τον αστυνομικό έλεγχο σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής.

Υπέρ ενός δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ασθενείς, αντί να τιμωρεί τους πολίτες επειδή έτυχε να αρρωστήσουν.

Υπέρ του αυτεξούσιου του ανθρώπου, του δικαιώματός του να ορίζει ο ίδιος το σώμα του και να μην μπορεί κανείς να τον υποβιβάσει σε αντικείμενο ή εργαλείο.

Υπέρ της Δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων στην εργασία, την ελεύθερη μετακίνηση, την ελευθερία της έκφρασης και όλων αυτών για τα οποία η ανθρωπότητα έχει χύσει τόνους αίμα για να κατακτήσει.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή αγωνίζονται για το δικαίωμα του Ανθρώπου να παραμείνει Άνθρωπος!

Αγωνίζονται για τους ίδιους, για τα παιδιά τους, για τους συγγενείς, τους φίλους και τους γείτονες, ακόμα και για τους συναδέλφους τους που δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν μέχρι στιγμής να μπουν σ΄ αυτήν τη μάχη, για όσους πείστηκαν απ’ το κυρίαρχο αφήγημα και για όσους εκβιαζόμενοι υπέκυψαν.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή αγωνίζονται για όλη την κοινωνία, γι’ αυτό και ο αγώνας τους οφείλει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας. Τα περιθώρια όλο και στενεύουν και αυτή είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να αναστρέψουμε την πορεία προς την καταστροφή και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ