“Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει δείξει ότι διακατέχεται από το αίσθημα ανάληψης πολιτικής ευθύνης”

Το τελευταίο διάστημα βοά ο τόπος από τα σκάνδαλα βιασμών και παιδεραστίας που αγγίζουν πρόσωπο που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση και την υπουργό πολιτισμού. Πλέον, η συζήτηση πέρασε στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης και τίθεται το θέμα παραίτησης της υπουργού Λίνας Μενδώνη, η οποία δεν φαίνεται να έχει την πολιτική ευθιξία να το πράξει.
 
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν απομακρύνεται η υπουργός ώστε να δείξει έμπρακτα ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση έχει τα πολιτικά αντανακλαστικά σε καταστάσεις πολιτικής ευθύνης.
 
Η απάντηση είναι απλή.
 
Γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει δείξει ότι διακατέχεται από το αίσθημα ανάληψης πολιτικής ευθύνης, όχι μόνο για τις πράξεις των υπουργών του, αλλά ακόμα και για τις δικές του.
 
Πως περιμένουμε να αναλάβει πρωτοβουλίες για τους συνεργάτες του όταν ο ίδιος αδυνατεί να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δικά του πολιτικά ατοπήματα; Δεν ζήτησε συγγνώμη για την ανεμελιά της Πάρνηθας αλλά ούτε και για το τσιμπούσι της Ικαρίας. Μάταια ρωτούσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Παπαχελάς σε τηλεοπτική συνέντευξη αν θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Τίποτα…
 
Οι απαντήσεις του πρωθυπουργού αντιθέτως γιγάντωναν την πολιτική αλαζονεία με κυνικό τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο που προωθεί τα συμφέροντα των αφεντικών του, τα συμφέροντα των τραπεζών και των κολλητών.
 
Καιρός είναι να καταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι δεν έχει το «παπικό αλάθητο». Ο κόσμος έχει αηδιάσει και έχει κουραστεί. Τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ και οι πρωτοφανείς στρατιές δημοσιογράφων που έχει επιστρατεύσει να τον αποθεώνουν δεν πείθουν πια.