Ο πτωχευτικός έρχεται και μας αφορά όλους

Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος 584 δις ευρώ.
 
341 δις το δημόσιο χρέος.
 
108,1 δις οφειλές στην εφορία,
 
58,1 δις δάνεια προς τράπεζες
 
38,9 δις δάνεια στις εγχώριες εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις
 
37,5 δις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία.
 
Ο πτωχευτικός έρχεται. Η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της στα ξένα συμφέροντα (θεσμών και τραπεζών). Μας Αφορά όλους, αφορά όλες τις οφειλές και πολύ φοβάμαι πως τα περιουσιακά στοιχεία που θα αλλάξουν χέρια θα είναι δεκάδες χιλιάδες.
 
Τα βάρη είναι μεγάλα και για τον ιδιωτικό τομέα μετά και την υγειονομική κρίση έχουν γίνει τεράστια.
 
Το μυστικό ήταν και είναι η ανάπτυξη την οποία περιμένουμε μια δεκαετία. Διαρθρωτικές αλλαγές έγιναν μέσα στα μνημόνια αλλά η ανάπτυξη βρίσκει αφιλόξενη την χώρα μας καθώς ο παραγωγικός ιστός έχει διαλυθεί. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ βαφτίζονται αναπτυξιακοί πυλώνες. Κατάντια.
 
Το δικαίωμα στην εργασία δεν το έχει το 20% του ενεργού πληθυσμού της χώρας και φαίνεται ξεκάθαρα πως με αποικιοκρατικές συμβάσεις όπως αυτής της Ελληνικός Χρυσό, ή την πώληση της ΕΛΒΟ, η διαφορά μας με την κυβέρνηση της ΝΔ για το τι σημαίνει ανάπτυξη είναι τεράστια.
 
Επιβάλλεται αλλαγή γραμμής στο ασφαλιστικό η οποία να συνοδεύεται και από περαιτέρω μείωση των εισφορών για κάποιο χρονικό διάστημα, τόσο όσο αντέχει το σύστημα.
 
Η διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους με παράλληλη επανεξέταση των πλεονασμάτων επιβάλλεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το ίδιο και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους σε βάθος χρόνου. Απαιτείται γενναία ρύθμιση των ιδιωτικών οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
 
Οι 240 δόσεις επί οποιοδήποτε ποσού για να έχουν τον χρόνο να πατήσουν στα πόδια τους.
 
Ο χρόνος αυτός θα είναι κρίσιμος όπως εδώ και ένα χρόνο κρίσιμες ήταν οι επόμενες δύο βδομάδες.
 
Το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ, το Πράσινο Κίνημα οι πολιτικές κινήσεις και οι ενεργοί πολίτες που τους στηρίζουν δηλώνουν παρόν στην επόμενη δύσκολη μέρα. Το χρέος τους είναι εδώ, οι δε πρόεδροι τους δεν χρειάζονται αστυνομικούς να τους προσέχουν όπως κάποιοι εκδότες φυλλαδίων και ταυτόχρονα υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.
 
 
Σαρίδης Ιωάννης