Κυνική ομολογία Σταϊκούρα: «Μα δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας» (Video)

«Δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν θέλουμε. Έχουμε κοινωνικό πρόσημο», είπε προκλητικά ο Σταϊκούρας.

Ωμή παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, μιλώντας για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη, ρωτήθηκε αν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στοχευμένα ή όχι και κατά πόσο.

Η δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά στον υπουργό: «Η επιδότηση που δίνετε για τα καύσιμα στο τρίμηνο εκτός του diesel, είναι 130 εκατ. ευρώ. Αν μειώνατε τον ΦΠΑ κατά 11 μονάδες, οι απώλειες εσόδων για το κράτος θα ήταν 82,5 βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ

 

Ενώ ακολούθησε ο επίμαχος διάλογος:

Σταϊκούρας: Η απώλεια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Το πιο σημαντικό ότι δε θα ήταν στοχευμένα. Στους ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Τρέμη: Αυτοί που φοροδιαφεύγουν;

Σταϊκούρας: Το 86% φοροδιαφεύγει;

Τρέμη: Όχι αλλά ένα κομμάτι φοροδιαφεύγει.

Σταϊκούρας: Να το αντιστρέψω συνεπώς: Αυτό το κομμάτι που φοροδιαφεύγει δε θα τη γλίτωνε και με τη μείωση του ΦΠΑ;»

Τρέμη: Φυσικά, αλλά θα ωφελείτο το σύνολο της κοινωνίας»

Χρήστος Σταϊκούρας: Μα δεν θέλουμε να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας, δεν θέλουμε. Έχουμε κοινωνικό πρόσημο.

«H επιδότηση για βενζίνη είναι 13 ευρώ το μήνα είναι μικρό ποσό ελάφρυνσης, ενώ η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ή του ΦΠΑ, θα είχε ένα σημαντικότερο αποτέλεσμα για την τσέπη του καταναλωτή», σημείωσε εν συνεχεία η Όλγα Τρέμη.

«Η επιλογή μας είναι να βοηθήσουμε για μικρό χρονικό διάστημα αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Η πολιτική μας έχει οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική ανταποδοτικότητα», κατέληξε γενικολογώντας ο Σταϊκούρας.

Πηγή: www.rosa.gr