Η «Καθημερινή» διαψεύδει τον Μητσοτάκη – Τι έχει εισηγηθεί η ΡΑΕ για τα υπερκέρδη της ενέργειας

Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκε ψευδόμενος για τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη φορολόγηση υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αίτημα που εκφράζει από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει εντολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για να αναλύσει τα δεδομένα ώστε να κινηθεί αναλόγως, μιλώντας για μία «δύσκολη τεχνικά άσκηση».

«Θα δρομολογηθεί και ο έλεγχος στα έσοδα των μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας ώστε να εξεταστεί πού υπήρχαν υπερκέρδη τα οποία να οφείλονται στη συγκυρία της διεθνούς αναταραχής», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, προφανώς για να καλύψει την έλλειψη βούλησης, στην επιθυμία του να κερδίσει χρόνο και ίσως και να μην κάνει τίποτα.

«Και απορώ, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης που δίνετε μεγάλη μάχη γι’ αυτό, γιατί δεν έχετε προσέξει ότι είναι κάτι το οποίο έχω πει επανειλημμένως. Σας επαναλαμβάνω, λοιπόν, και σήμερα ότι έχω ήδη δώσει εντολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας, να αρχίσει να αναλύει τα στοιχεία όλων των εταιρειών ενέργειας από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα. Και με βάση το πόρισμα της ΡΑΕ θα κινηθεί η κυβέρνηση», είπε ο ίδιος

Ωστόσο η ίδια η «Καθημερινή» διαψεύδει τον πρωθυπουργό αφού σε άρθρο της στις 17 Μαρτίου γνωστοποιούσε πως η ΡΑΕ ήδη «από τον Μάρτιο και μετά ποσοτικοποιεί με μεγάλη ακρίβεια και εξακρίβωση τα περιθώρια κέρδους για κάθε μονάδα παραγωγής ανά ώρα και ανά ημέρα και κοινοποιεί τα στοιχεία τόσο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και το Μαξίμου». Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι «τα στοιχεία αυτά, δηλαδή το κέρδος που προκύπτει ανά ώρα και ανά ημέρα από κάθε μονάδα παραγωγής, είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας για να τα αξιοποιήσει».

Με απλά λόγια ή ο πρωθυπουργός έχει πλήρη άγνοια και ούτως ή άλλως είναι ακατάλληλος για τη θέση του ή απλά ψεύδεται προσπαθώντας να παραπλανήσει τους πολίτες και το κοινοβούλιο.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι kath1-806x1024.jpg

Πηγή: documentonews.gr

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ