Ειδική Διοικητική Προσφυγή καταθέτει ο Νασιούλας – “Πάγωσε” ο Ζέρβας

Σκηνικό πλήρους πολιτικής διάλυσης και διοικητικής ακυβερνησίας διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

“Ο Δήμαρχος Ζέρβας μπήκε στον πάγο”, σχολιάζουν έμπειρα στελέχη στους διαδρόμους του Δημαρχειακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Αιτία; Η επερχόμενη Ειδική Διοικητική Προσφυγή του Ιωάννη Νασιούλα, που αναμένεται “να βάλει φωτιά” στον Δήμο Θεσσαλονίκης. 

Η Ειδική Διοικητική Προσφυγή

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα έχει να αντιμετωπίσει τον Ελεγκτή Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον οποίο απευθύνεται η Προσφυγή Νασιούλα. Η Αρχή που επιβλέπει την νομιμότητα στους Δήμους θα κρίνει αν η Ειδική Συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου 2021 για εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ήταν νόμιμη.

Ήδη, με επιστολή του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας τον είχε προειδοποιήσει πως η σύγκληση της Συνεδρίασης για την αντικατάσταση του Δρόσου Τσαβλή ήταν άκυρη.

“Ο Δήμαρχος τα έκανα όλα αντικανονικά και άκυρα”, μου δήλωσε ο Γιάννης Νασιούλας, Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, “μόνο και μόνο για να μην φανεί ότι κάνει πίσω στις προειδοποιήσεις μου”.

Στην περίπτωση που η Προσφυγή του Ιωάννη Νασιούλα γίνει δεκτή, ακυρώνεται και εξαφανίζεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για Εκλογή του Πέτρου Λεκάκη ως νέου του Προέδρου. Κάθε άλλη πράξη που έχει λάβει χώρα μετά από αυτήν την άκυρη συνεδρίαση θα θεωρείται άκυρη. Δηλαδή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα μπαίνουν για τα καλά στον πάγο για μήνες…

Γιατί ο Ζερβάς αποπειράθηκε “να καθαρίσει” Τσαβή, Ακριτίδου, Σπανού

“Απαίτησε από τον Δρόσο Τσαβλή να παραιτηθεί από Πρόεδρος, ζητώντας του ουσιαστικά να αποδεχθεί τα όσα συκοφαντικά διαδίδονταν εναντίον του. Το ίδιο έκανε με την Αντιδήμαρχό του, Δήμητρα Ακριτίδου. Προφανώς Τσαβλής και Ακριτίδου δεν αποδέχθηκαν τον πολιτικό εκβιασμό, γιατί είναι πέρα για πέρα αθώοι και ηθικοί”, συνεχίζει ο Γιάννης Νασιούλας και απαντά ευθέως στο γιατί:

“Οι αγαστές στους σχέσεις και η δημοκρατική συνεργασία τους μαζί μου, με άλλους επικεφαλής παρατάξεων, καθώς και η αυξανόμενη εκλογική τους δημοφιλία ήταν η αιτία του πολιτικού τους αποκεφαλισμού. Ο Ζέρβας δεν είχε και δεν θα έχει το χρίσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ξεκαθάρισμα στην αυλή του είναι μια απέλπιδα πολιτική γενοκτονία των κοντινότερών του ανθρώπων, για να μην τους βρει μπροστά του στις ερχόμενες εκλογές – αν κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης”…

Αν επιβεβαιωθεί αυτή την εβδομάδα πως ο Εισαγγελέας δεν έχει καν διατάξει έρευνα για τα συκοφαντικά περί “σκανδάλου γαλάζιων εμβολιασμών”, τότε στον Δήμο Θεσσαλονίκης κάποιοι θα πρέπει να έχουν ήδη χάσει τον ύπνο τους.

Ειδική περίπτωση η Σπανού

Και συνεχίζει ο Γιάννης Νασιούλας: “Το γενικό πολιτικό ξεκαθάρισμα του Ζέρβα με τους πρώτους σε ψήφους του δημοτικούς συμβούλους ‘έπιασε’ και την Ιωάννα Σπανού, Πρόεδρο του νευραλγικού Ορφανοτροφείου-Βρεφοκομείου ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ. Οι πολιτικοί πάτρωνες του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης δεν συγχωρούσαν στην Σπανού το ότι μου αποκάλυψε το σκάνδαλο του υπέρογκου ενοικίου των 110.000 ευρώ που συνεχίζει να καταβάλει επί Ζέρβα το Ορφανοτροφείο στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης”. Φαίνεται πως, από την στιγμή που βγήκε το ηθικό σκάνδαλο στην δημοσιότητα από τον Νασιούλα, ο Ζέρβας απέφευγε να δει την Σπανού. Εκτιμώ πως ισχύει η πληροφόρησή μου πως είχαν να συναντηθούν από τον Οκτώβριο του 2020…

 

Πηγή: aristeia.site, Αντώνης Παπαϊωάννου