Προσευχόμαστε να πάει καλά η οικονομία

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα
Από το υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα πριν δύο μήνες του φίλου Υπουργού Σταικούρα, περάσαμε στο προσευχόμαστε να πάει καλά η οικονομία.
 
Το μεγαλύτερο όλων των προβλημάτων της χώρας μας ήταν και παραμένει η οικονομική κατάρρευση.
 
Η κυβέρνηση το γνώριζε πολύ καλά , αλλά επέλεξε να παίξει το χαρτί της διαχείρησης της πανδημίας να κριθεί επιτυχημένη και να πάει με αυτό το αφήγημα σε εκλογές πέρσυ το φθινόπωρο. Δεν της βγήκε.
 
Επέλεξε να παίξει το χαρτί των εμβολίων από το φθινόπωρο και μετά. Δεν της βγήκε.
 
Η πανδημία θα υποχωρήσει κάποια στιγμή όπως όλες οι άλλες στο παρελθόν. Στην χώρα μας θα έχουν μείνει οι στάχτες μιας προσπάθειας δέκα χρόνων, όλων των Ελλήνων πολιτών.
 
Τότε αγαπητοί φίλοι και φίλες δεν θα μπορέσει να κρύβει την αλήθεια η κυβέρνηση. Ήδη οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη έχουν πέσει στο 3,3% από το 4,8% Και έπεται συνέχεια.
 
Οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν νέους φόρους, και ότι έχει μετατεθεί στον χρόνο από εισφορές και υποχρεώσεις.
 
Το ελληνικό χρέος ποτέ, επαναλαμβάνω ποτέ δεν ήταν βιώσιμο. Το 2020 και το 2021 περάσαμε σε δημοσιονομική ελευθερία λόγω πανδημίας. Το μέλλον όμως της χώρας θα κριθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπου θα συζητηθεί εάν παραμείνουμε σε δημοσιονομική ελευθερία και το 2022 ή επανέλθουμε στους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάτι πολιτικά ανέντιμο. Ρίσκαρε το μέλλον αυτού του λαού , όλες τις προσπάθειες, το αίμα ( όπως ο ίδιος ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε), έναντι των κομματικών επιδιώξεων και της προσωπικής του φιλοδοξίας.
 
Το συμπέρασμα της πολιτικής του ανεντιμότητας προκύπτει αβίαστα από το γεγονός ότι αφήνει τις φήμες που μιλούν για εκλογές εν μέσω πανδημίας αποκλείοντας την αντιπολίτευση, ως η δημοκρατία επιτάσσει, να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση λόγω των μέτρων πρόληψης, όταν ο ίδιος έχει την ολοκληρωτική στήριξη των ΜΜΕ.
 
Καλή Αποκριά. Καλή Σαρακοστή. Καλή δύναμη.
 
 
Σαρίδης Ιωάννης