ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μεθυσμένη πολιτεία,
Θυμίζει ο πάλαι ποτέ δυνατός και κραταιός ΣΥΡΙΖΑ !
Γιατί να στηρίζουμε το Μνημόνιο αν δεν κυβερνάμε, ήταν το νόημα των δηλώσεων που έκανε νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης.
«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης (σ.σ. από το λαό) δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Γιατί τότε κε Βούτση φέρατε το 3ο μνημόνιο ; Την ύφεση και στραγγαλίζεται τον Έλληνα ; ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις σας δεν πρέπει να σας ψηφίσει, προκειμένου να καταψηφίσετε τα μέτρα σας !!!
Καιρός είναι μετά το μεγάλο επίτευγμα σας να πάτε σπίτι σας, και είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και δείχνει σεβασμό στον Έλληνα που τον προδώσατε , διότι εάν παραμείνετε στη κυβέρνηση κανείς δεν ξέρει που θα μας οδηγήσετε, είστε εσείς που πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο θα μας κάνετε δορυφόρο της Γερμανογαλλικής κυριαρχίας, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αλλαγής των σχεδίων τους.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Οι δανειστές και κυρίως το Βερολίνο όμως ήταν κατηγορηματικοί: «Το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ξεχάστε τις εκλογές. Τότε θα είναι η πρώτη αξιολόγηση και θα ληφθεί η απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο νέο μνημόνιο.
Αν θέλετε εκλογές, που εμείς δεν συμφωνούμε αφού προτιμάμε να φτιαχτεί μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο, μπορείτε να τις κάνετε είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Δεκέμβριο».
Σύμφωνα δημοσιεύματα, η Άνγκελα Μέρκελ και οι άλλοι συντηρητικοί ηγέτες προτιμούσαν «οι εκλογές να γίνουν τον Δεκέμβριο ώστε να έχει ψηφιστεί και ο νέος προϋπολογισμός, στον οποίο θα περιλαμβάνεται το σύνολο των μέτρων που θα έχουν συμφωνηθεί». Αντιθέτως, οι σοσιαλιστές Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και ο Αυστριακός Βέρνερ Φάιμαν προέτρεψαν τον κ. Τσίπρα να τις κάνει τον Σεπτέμβριο « προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο και να λήξει η πολιτική αβεβαιότητα που ακυρώνει την οικονομική σταθεροποίηση που επετεύχθη με τη συμφωνία».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο δεύτερος και ίσως πιο σημαντικός λόγος για την ψυχοσύνθεση του πρωθυπουργού ήταν, όπως λέει στενός του συνεργάτης, ότι «δεν μπορούσε να υποστεί τη βάσανο της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Δεν θα άντεχε για τρεις μήνες να του επιτίθενται, να τον καταγγέλλουν και να τον βρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για προδοσία και εγκατάλειψη των οραμάτων της Αριστεράς.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κομισιόν που γνώριζε την πρόθεση του πρωθυπουργού πολύ πριν από τη δημοσιοποίηση της και οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αρχίσει να εργάζονται. Με τα διαδικαστικά να έχουν μπει στην άκρη, στις Βρυξέλλες και στα υπόλοιπα κέντρα αρχίζουν να ακούγονται φωνές που απηχούν τη θεωρία του λεγόμενου δόγματος της ταχύτητας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η θεωρία έχει τα εξής στοιχεία:
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την περιπέτεια του Ιουλίου γνωρίζει και κατανοεί απόλυτα τη δυναμική των επιλογών που έχει η χώρα για να μείνει στην ευρωζώνη και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του πακέτου ώστε να δημιουργήσει νέους όρους για την ελληνική οικονομία.
Δεύτερο η σχετικά μικρή δυναμική των κομμάτων που είναι ανοιχτά υπέρ της εξόδου από το κοινό νόμισμα και την ΕΕ όπως θεωρούν στις Βρυξέλλες, αλλά και η μικρή δυναμική της σχετικής τάσης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Επιπλέον στις Βρυξέλλες έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία κατάρτισης ψηφοφοριών με λίστα.
Τέλος συνεκτιμούν το γεγονός ότι μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί τάχιστα με βάση τα σημερινά ευρήματα των δημοσκοπήσεων και την αποδοχή του πρωθυπουργού.
Αυτά είναι τα στοιχεία που οδήγησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώσει παρουσία και του αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα πλέον Λαϊκή Ενότητα, Π.Λαφαζάνη ότι: «Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από από τη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη.
«Για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή», τόνισε.