Το έργο της κυβέρνησης δυχεραίνει την ενεργειακή κρίση και ακρίβεια.

Το καταστροφικό έργο του χειρότερου πρωθυπουργού που πέρασε από τη χώρα και της τραγικής κυβέρνησης του, των αχρήστων, συνεχίζει να οδηγεί τους πολίτες στην εξαθλίωση και την απόγνωση.


Μετά την ιατροτυραννική φάση της πανδημίας, με τα σκληρότερα μέτρα στην Ευρώπη και στην υφήλιο που γονάτισε την οικονομία, περάσαμε στην εμμονική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για δήθεν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κλείνοντας τα λιγνιτωρυχεία στη χειρότερη περίοδο της ενεργειακής – τεχνητής κρίσης.


Το αποτέλεσμα αυτών των άστοχων ενεργειών του αποτυπώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν εκτοξευτεί. Αυξήσεις που κατά περίπτωση ξεπερνούν τα όρια της απανθρωπιάς.


Πολίτες ανοίγουν τους λογαριασμούς και τους έρχεται σκοτοδίνη από την αδίστακτη πολιτική του Κ. Μητσοτάκη και των υποτακτικών του.
Καταστήματα που επλήγησαν τα δύο τελευταία έτη από τα παρανοϊκά μέτρα και τα lockdown, καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά που ισοδυναμούν με τον οικονομικό αφανισμό τους.


Συνταξιούχοι, που αφού γλίτωσαν από τον ιό και την εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, έρχονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς – φωτιά που για να τους αποπληρώσουν θα χρειαστούν να καταθέσουν τις συντάξεις των επόμενων μηνών.


Η σοβαρότητα της κατάστασης για τα αίτια της αφαίμαξης των πολιτών αλλά και για τις αντοχές της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ξεπερνάει κάθε γελοία δικαιολογία, όπως και την ακατάσχετη μπουρδολογία, τόσο του ¨ανέμελου¨ πρωθυπουργού όσο και των υπουργών του (βλέπε Άδωνη).


Τα πρόσφατα επιδόματα που έσπευσαν πανηγυρικά να διατυμπανίσουν τα πληρωμένα κανάλια της κυβερνητικής μονοφωνίας είναι μείγμα θρασύτητας και ειρωνείας.


Ποιο το νόημα και ποια η ανακούφιση στον πολίτη τα 100 ευρώ επιδόματος σε λογαριασμό της ΔΕΗ ύψους 2.500 ευρώ; Μήπως θα λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας στα καύσιμα το επιδοματικό ποσό των 13 ευρώ τον μήνα; Αστειότητες από μία αστεία κυβέρνηση.


Οι τιμές είχαν πάρει ήδη ανοδική πορεία, πολύ πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάθε κυβερνητική προσπάθεια να αποδώσει τα αίτια μόνο σε εξωγενείς παράγοντες είναι παραπλανητική, όπως πάντα.


Αν συνδυαστεί η ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος με την αύξηση στα καύσιμα (που κι εδώ επικρατεί η εμμονική επιλογή να μην μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης) και βασικών προϊόντων σίτισης, αντιλαμβανόμαστε τις εκρηκτικές διαστάσεις της οικονομικής εξαθλίωσης των ελληνικών οικογενειών.


Ο εφιάλτης που ζεί ο Έλληνας είναι εδώ και ακούει στο ονοματεπώνυμο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να σωθεί πρέπει να απλά να ξυπνήσει.

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ