“Θέλετε την Αστυνομία μακριά και όχι δίπλα στον πολίτη.”

Από τους λίγους αστυνομικούς που γνωρίζω πού λένε τα πράγματα με το όνομά τους , χωρίς φόβο. Ο Thodoris Tsairidis εδώ και χρόνια μάχιμος συνδικαλιστής, μάχιμος και στον δρόμο. Αυτή είναι η αλήθεια του και εγώ την σέβομαι.
 
«Καταδικάζουμε την βία, από όπου κι αν προέρχεται» έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
 
Αποτελεί, όμως, μέγιστη υποκρισία.
 
Καταδικάζετε την βία, οπότε σας συμφέρει.
 
Δεν βγάλατε αχνά εδώ και βδομάδες που αστυνομικοί δέχθηκαν δολοφονικές επιθέσεις στις αστυνομικές υπηρεσίες, στον δρόμο κατά την διάρκεια περιπολιών, ακόμα και στα σπίτια τους.
 
Ποιος να ξεχάσει την βουλευτή, όταν ρωτήθηκε για επίθεση που δέχθηκε αστυνομικός από διαδηλωτή που πρόσκεινται στο κόμμα της, με αποτέλεσμα να σπάσει την κλείδα του ο αστυνομικός, και εκείνη απάντησε ότι και η ίδια πιθανόν το ίδιο θα έκανε!
 
Και με την πρώτη ευκαιρία καταφέρατε ένα μεμονωμένο περιστατικό να το εκμεταλλευτείτε με αισχρό τρόπο για να στοχοποιήσετε ένα σώμα 50.000 εργαζομένων.
 
Επενδύετε στον διχασμό και δυστυχώς όχι μόνο σε αυτόν.
 
Τι κάνατε τόσα χρόνια για την Αστυνομία;
 
Εκτός από το να την χρησιμοποιείτε όπως σας συμφέρει για να εφαρμόσετε τις πολιτικές σας, δεν έχετε κάνει την παραμικρή αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση.
 
-Κτιριακές εγκαταστάσεις άθλιες
-Μάχιμες υπηρεσίες άδειες
-Ενδοεπικοινωνία Αστυνομίας διάτρητη
-Εκπαίδευση ανύπαρκτη και όταν και όποτε γίνεται στα πρότυπα του 1980, ενώ το έγκλημα καθημερινά εξελίσσεται
-Οχήματα μηχανές και λεωφορεία σε άθλια κατάσταση
-Εξοπλισμός παμπάλαιος
-Στολές και ρουχισμός για κλάματα
– Η αξιοκρατία και η διαφάνεια υπό εξαφάνιση , σε όλα τα επίπεδα. Από τις κρίσεις μέχρι τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις (όλη η Αστυνομία ένα ρουσφέτι)
-Τιμωρητικό πλαίσιο ανύπαρκτο
 
Μάλιστα είμαστε η μόνη Αστυνομία στον πλανήτη που χρησιμοποιούμαστε για πάσα νόσο. Για τον covid, για τα εμβόλια, για το κάπνισμα, για τον αιγιαλό, για το Μεταναστευτικό, για επιδόσεις δικογραφών, για γνήσια υπογραφής, για τα πανεπιστήμια, για τα ΜΜΜ, για τα γήπεδα, για να φυλάμε κτίρια, επιχειρήσεις και πρόσωπα (τζάμπα είναι) και για ό,τι άλλο προκύψει.
 
Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το παραμύθι…
 
Υπεύθυνοι για την επικρατούσα κατάσταση στην Αστυνομία είστε εσείς και μόνο εσείς.
 
Εσείς θέλετε την Αστυνομία στο στόχαστρο.
 
Εσείς θέλετε την Αστυνομία μακριά και όχι δίπλα στον πολίτη.
 
Και κάνετε τα πάντα για να μας απομόνωσετε από την κοινωνία.
 
Γιατί εσείς που σήμερα μιλάτε για αστυνομική αυθαιρεσία ήσασταν αυτοί που στα συλλαλητήρια του Μακεδονικού μιλούσατε για Αστυνομία σε Άμυνα, ενώ η τότε αντιπολίτευση μιλούσε για αστυνομική αυθαιρεσία εναντίον των Ελλήνων.
 
Μικροπολιτική στο μεγαλείο της με αυταπόδεικτα γεγονότα.
 
Και εν κατακλείδι, εμείς καταδικάζουμε την βία πραγματικά από όπου και αν προέρχεται και επειδή θέλουμε διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα καλούμε άμεσα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επισπεύσει τις απαραίτητες διαδικασίες για κάμερες σε όλους τους Αστυνομικούς.
 
Γιατί όπως έχουμε επισημάνει αμέτρητες φορές, οι κάμερες θα ξεσκεπάσουν την πολιτική υποκρισία και θα γκρεμίσουν πολλές πολιτικές καριέρες που χτίστηκαν στο αφήγημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας.
 
 
Σαρίδης Ιωάννης