Τα 150 αργύρια εξευτελισμού των νέων

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

150 ευρώ.

Τόσο αποφάσισε να κοστολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτό που εδώ κι ενάμιση χρόνο περίπου διακηρύσσει ότι είναι ανεκτίμητο, αυτό που υποτίθεται ότι για χάρη του έχει επιβάλει όλες αυτές τις παράλογες και εγκληματικές πολιτικές. Την ανθρώπινη ζωή. Και τώρα, αυτό το “υπερπολίτιμο”, αυτό το “υπέρτατο αγαθό”, αυτή η “ανυπολόγιστη αξία”, βρήκε επιτέλους το τίμημά της από τα επιτελεία των “σοφών” της κυβέρνησης: 150 ευρώ!

Η απόφαση να δίνεται δωροκάρτα 150 ευρώ σε κάθε νέο που εμβολιάζεται κατά της COVID-19 διαφημίζεται ως ένα “ευχαριστώ” στους νέους μας για την υπομονή που επέδειξαν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και ως “κίνητρο” για να σπεύσουν να δεχθούν το “τσίμπημα”.

Στην πραγματικότητα, αυτό που λέει η κυβέρνηση μεταφράζεται ως εξής:

  • Νέοι και νέες, σας ευχαριστούμε που ανέχεστε τον εγκλεισμό σας κατ’ οίκον, ενώ εμείς συνεχίζουμε κανονικά τη ζωή και τις δραστηριότητές μας!
  • Σας ευχαριστούμε που ανέχεστε την υποβάθμιση των σπουδών σας, την καταδίκη σας σε αμορφωσιά και την έξοδό σας στην κοινωνία με ελλιπή προσόντα, με το κλείσιμο των σχολείων σας και την τραγική επιλογή της “τηλεκπαίδευσης”.
  • Σας ευχαριστούμε που δέχεστε να περιορίζετε την κοινωνικότητά σας, την ψυχαγωγία και τη διασκέδασή σας μέσα στις “μαγικές οθόνες” της εικονικής πραγματικότητας.
  • Σας ευχαριστούμε που δέχεστε στωικά την καταβαράθρωση της αγοράς εργασίας, την κατάργηση των εργασιακών σας δικαιωμάτων, τις συνθήκες γαλέρας που ετοιμάζουμε για το επαγγελματικό σας μέλλον.

Σας ευχαριστούμε που κάνετε όλες αυτές τις θυσίες για να νικήσουμε τον “αόρατο εχθρό”, αλλά δεν μπορούμε να σας δώσουμε ολόκληρα 150 ευρώ μόνο και μόνο γι’ αυτό! Για να σας δώσουμε τα 150 ευρώ, θα πρέπει να κάνετε μια ακόμα θυσία: να δεχτείτε να παίξετε την ίδια σας τη ζωή στη “ρώσικη ρουλέτα” αυτού του μαζικού γενετικού πειράματος που ονομάσαμε “εμβολιασμό κατά της COVID-19”.

Για να τσιμπήσετε το 150άρι, θα πρέπει:

  • Να αγνοήσετε το γεγονός ότι το περίφημο τείχος ανοσίας που σας λέμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε και γι’ αυτό ζητάμε και τη δική σας συμβολή, είναι ούτως ή άλλως αδύνατον να φτιαχτεί με εμβόλια τα οποία δεν προσφέρουν – ομολογουμένως – ανοσία, και η όποια προστασία παρέχουν είναι περιορισμένης διάρκειας.
  • Να αγνοήσετε το γεγονός ότι ο κίνδυνος που διατρέχετε από τον κορωνοϊό είναι, ουσιαστικά, μηδενικός.
  • Να αγνοήσετε το γεγονός ότι οι γονιδιακές αυτές παρεμβάσεις (βλ. “εμβόλια”) είναι σε πειραματικό στάδιο και συνεχώς αποκαλύπτονται νέοι κίνδυνοι και σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση τους, πολλές από αυτές θανατηφόρες, που αφορούν κατά κύριο λόγο τη δική σας ηλικιακή ομάδα.
  • Να δεχτείτε τον εξευτελισμό της προσωπικότητάς σας, να ανταλλάξετε τη συναίνεσή σας σε μια ιατρική πράξη, η οποία θα έπρεπε να δίνεται με καθαρά ιατρικούς όρους και κίνητρα, με το ευτελές αυτό φιλοδώρημα.

Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί το “ευχαριστώ” και το “κίνητρο” που συνιστά κατά την κυβέρνηση το 150άρι και, φυσικά, με το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μια που και οι ίδιοι είναι μαθημένοι στα κάθε λογής “λαδώματα”, επιχειρούν να μεταλαμπαδεύσουν τη λογική του “λαδώματος” στη νέα γενιά. Σίγουρα πάντως, αποτελεί μια καθαρή ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής εμβολιαστικής προπαγάνδας, η οποία – δικαίως – δεν πείθει, ειδικά τους νέους μας.

Από τη μεριά μας, καλούμε τους νέους να μην “τσιμπήσουν” με αυτό το εξευτελιστικό επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά και όλον τον ελληνικό λαό, να μην “τσιμπάει” με τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις προσπάθειες κοινωνικού διχασμού και τις υποσχέσεις για μια ψευδεπίγραφη ελευθερία.

Άλλωστε, «Τι ελευθερία θα είναι αυτή όταν η υπακοή θα εξαγοραστεί με ψωμιά;» (Φ. Ντοστογιέφσκι, Αδελφοί Καραμάζοφ)

Αθήνα, 29 Ιουνίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Πηγή: epamhellas.gr