Σαρίδης: “Σοβαρότητα μηδέν στην χώρα μας”

Όταν η περίσκεψη απουσιάζει και η αφέλεια περισσεύει ……

To 2010 επί ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και Υπουργό εργασίας τον Ανδρέα Λοβέρδο επιβλήθηκε η μεγαλύτερη μείωση στα εισοδήματα των συνταξιούχων του δημοσίου με την θεσμοθέτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης η οποία έφτανε στο 1δις ευρώ τον χρόνο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το Ελεγκτικό Συνέδρειο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έκρινε με ολομέλεια το 2017 (απόφαση 244/2017) σε πρώτο βαθμό ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή.

Έρχεται σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδρειο με την υπ αριθμό ( 1477/21) απόφαση της ολομέλειας με κυβέρνηση ΝΔ και κρίνει αντισυνταγματική την ΕΕΑ από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και συνταγματική από το 2019 και μετά.

Επομένως για το ίδιο θέμα, τον ίδιο νόμο, η δικαιοσύνη πήρε δυο διαφορετικές αποφάσεις το 2017 και το 2021.

Σοβαρότητα μηδέν στην χώρα μας.

Μια αστεία και αδίστακτη πολιτεία που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πετύχει τον σκοπό της και μια ελεγχόμενη ως ανύπαρκτη δικαιοσύνη όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος.

Τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους για την διετία 2017 -2018 αλλά για την συνέχιση της παρακράτησης από το 2019 και για πάντα , τσιμουδιά.

Σιωπή.

Ήταν αντισυνταγματική η παρακράτηση επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνταγματική επί ΝΔ.

Όταν η περίσκεψη απουσιάζει και η αφέλεια περισσεύει η μη καταγραφή της συνεχούς κοροϊδίας της εξουσίας στις δημοσκοπήσεις έστω ως απλή ένδειξη διαμαρτυρίας, την αποθρασύνει περισσότερο και αυξάνει το έλλειμμα Δημοκρατίας καθημερινά.

Σαρίδης Ιωάννης,

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ