Κύρια κατοικία – η 30η Απριλίου φθάνει και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης, Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;;;

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Τις τελευταίες ημέρες συζητείται έντονα η ανάγκη παράτασης για την προστασία της κύριας κατοικίας που λήγει στις 30 Απριλίου.

Οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών δεν φαίνεται να αποδίδουν, ενώ η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει παράταση του ισχύοντος πλαισίου έως το τέλος του έτους. Δυστυχώς, φαίνεται πιο καθαρά από ποτέ η άκαμπτη και απάνθρωπη στάση τόσο των θεσμών όσο και των συστημικών τραπεζών.

Την ώρα που η πανδημία έχει ανατρέψει κάθε οικονομικό στόχο σε κάθε επίπεδο, έχει παγώσει εγχώρια, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, έχει φτωχοποιήσει έτι περισσότερο εργαζόμενους και επαγγελματίες, το μόνο που πεισματικά τους ενδιαφέρει είναι να αρθούν οι περιορισμοί και να αρπάξουν την περιουσία του κόσμου.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της κυβέρνησης. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την προστασία των πληττόμενων δανειοληπτών ή θα υποκύψει πάλι στο αδίστακτο σύστημα θεσμών – τραπεζιτών;