Κόκκινα Δάνεια – Πλειστηριασμοί

Με την συζήτηση τελευταία να μονοπωλείται στην αστυνομική βία και τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, υποβαθμίστηκε τεχνηέντως ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα, που μπορεί να μην προέκυψε τελευταία, αλλά λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι άλλο από τα κόκκινα δάνεια και την αδυναμία όλο και περισσότερων δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.
 
Ο παρανοϊκός και πολύμηνος εγκλεισμός των πολιτών με απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, έχει «στεγνώσει» τους Έλληνες που είτε είναι άνεργοι, είτε επιβιώνουν με τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση. Οι έμποροι έχουν χάσει τα 2/3 του τζίρου τους και η επιχειρηματίες της εστίασης είναι χωρίς εισόδημα εδώ και πέντε μήνες. Από την άλλη δεν υπάρχει κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Αντιθέτως, ο ανέμελος πρωθυπουργός εμμένει στην έναρξη των πλειστηριασμών και το ξεπούλημα της περιουσίας των Ελλήνων εφαρμόζοντας πρωτοφανή καταστολή στις διαμαρτυρίες των πολιτών, οδηγώντας τους στην πλήρη εξαθλίωση. Τα ασθενικά προγράμματα στήριξης τύπου «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2» αφορούν ελάχιστους και προφανώς δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το μεταφέρουν χρονικά. Τα διογκωμένα χρέη μαζί με την συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση του κόσμου δημιουργούν μια βραδυφλεγή βόμβα που όταν σκάσει θα παρασύρει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την κοροϊδία και την εγκατάλειψη. Και τότε δεν θα μπορούν να τους σώσουν ούτε οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη…
 
 
Χαράλαμπος Περβανάς