Η εκδήλωση της Συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων στην Θεσσαλονίκη

https://www.epamhellas.gr/wp-content/uploads/2021/07/thessaloniki.9.7.21.b.jpg

Παρά τις αποκαρδιωτικά υψηλές θερμοκρασίες, σε μια εποχή μάλιστα που ο κόσμος, δια της αποχής του από τις πολιτικές εκδηλώσεις, δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τα πολιτικά κόμματα, το κάλεσμα της Συμμαχίας των πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών φορέων στη Θεσσαλονίκη είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση. Τόσο από πλευράς προσέλευσης των πολιτών όσο και από το θέμα της ίδιας της εκδήλωσης που κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού, με τη συζήτηση που επακολούθησε μετά τις τοποθετήσεις των αρχικών ομιλητών, μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκδήλωση έγινε την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο υπαίθριο δημοτικό αναψυκτήριο Το Πάρκο, στην Άνω Τούμπα. Βασικοί ομιλητές από τις δυνάμεις της Συμμαχίας, με τη σειρά των τοποθετήσεων, ήταν ο Παναγιώτης Μαντάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, ο Γιάννης Σαρίδης, πρώην βουλευτής και μέλος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (ΚΕΛΔΑ) και ο Δημήτρης Καζάκης, πρόεδρος του ΕΠΑΜ. Το λόγο έλαβε στη συνέχεια ο κλινικός διατροφολόγος Αντώνης Πουλτουρτζίδης και λίγο αργότερα πήρε το λόγο ο γιατρός, χειρουργός και πρώην βουλευτής του Ν. Σερρών, Άρης Μουσιώνης, ο οποίος ήρθε ως απλός ακροατής αλλά η εκτίμηση του κοινού στο πρόσωπό του και οι ερωτήσεις που τέθηκαν, τον κράτησαν για αρκετή ώρα στο τραπέζι των ομιλητών.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν διττό: Αφενός η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενωτικού πολιτικού μετώπου και αφετέρου η αποτίναξη της υγειονομικής δικτατορίας που επιβλήθηκε στη χώρα και το λαό. Και τα δύο θέματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον στις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις του κοινού, αποδεικνύοντας την ανάγκη του κόσμου να συσπειρωθεί γύρω από ένα ενωτικό παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αλλά και την διάθεση αντίστασής του απέναντι στα μέτρα πρωτοφανούς ολοκληρωτισμού που βιώνει. Καθιστώντας φανερή την επίγνωση του κόσμου ότι και τα δύο αυτά κορυφαία ζητήματα, δεν τα αναδεικνύει καμία άλλη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα παρά μόνον η Συμμαχία των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών φορέων. Μάλιστα για το δεύτερο ζήτημα, ήταν πάμπολλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν και στους πολιτικούς εκπροσώπους και στους δύο γιατρούς που έλαβαν το λόγο, για το πώς και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες και κυρίως οι εργαζόμενοι, την αυταρχική επιβολή των σελφ-τέστινγκ και τον επικείμενο κίνδυνο των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους χώρους εργασίας τους. Αφού όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα αλλά και όλα τα καθοδηγούμενα συνδικάτα, δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για την απαλλοτρίωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και τους έχουν αφήσει τελείως ανυπεράσπιστους στα νύχια των κυβερνητικών εντολών και στο «ό,τι πουν οι γιατροί» του ΕΟΔΔΥ και των δοτών υγειονομικών επιτροπών.

Στο κάλεσμα της συμμαχίας, ανταποκρίθηκε με χαιρετισμό και μήνυμά του ο διακεκριμένος ψυχίατρος, Κλεάνθης Γρίβας, θέτοντας τον εαυτό του και τις δυνάμεις του στην ενίσχυση και τη στήριξή της. Την ίδια δήλωση στήριξης έκαναν και οι δύο επιστήμονες που έλαβαν μέρος στη συζήτηση με τον κόσμο, οι κ.κ. Αντώνης Πουλτουρτζίδης και Άρης Μουσιώνης. Ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- Άμεση Δημοκρατία, Νίκος Γεωργίου και Γιώργος Καστέρης, που απηύθυναν χαιρετισμό ενημερώνοντας τον κόσμο για τη συμπόρευση του κόμματός τους με τη Συμμαχία. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γιάννης Τσακμάκης ως εκπρόσωπος του Μετώπου Κατοίκων Τούμπας και ο εκπρόσωπος του κόμματος της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, Δημήτρης Τεμουρτζίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία” Γαβριήλ Αβραμίδης και ο οικονομέτρης και πολιτικός αναλυτής, Γιώργος Αδαλής.

Παρά την διάθεση του κόσμου να συνεχιστεί η συζήτηση, η εκδήλωση έλαβε τέλος αργά το βράδυ λόγω του περασμένου πια της ώρας.

Πηγή: epamhellas.gr

https://www.epamhellas.gr/wp-content/uploads/2021/07/thessaloniki.9.7.21.a.jpg