Γυναίκα έχασε την ζωή της αφότου είδε να βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι που αγόρασε με δάνειο.

Γυναίκα έχασε την ζωή της αφότου είδε να βγαίνε σε πλειστηριασμό το σπίτι που αγόρασε με δάνειο.

Τη ζωή της έχασε μία 70χρονη ηλικιωμένη γυναίκας από την Καλαμάτα λίγο αφότου είδε να βγαίνει σε πλειστηριασμό το σπίτι που είχε αγοράσει με δάνειο και το εξυπηρετούσε όσο μπορούσε να εργαστεί, προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με την πενιχρή σύνταξη υπερήλικα των 347 ευρώ το μήνα.


Όπως καταγγέλλουν συγγενείς της, «η τράπεζα δεν δέχτηκε κανέναν συμβιβασμό».

Οι γείτονές της γυναίκας έχουν σοκαριστεί και επιρρίπτουν τις ευθύνες στη σκληρή πολιτική των τραπεζών καθώς η τράπεζα αγνοώντας το αίτημα για παράταση της προθεσμίας παράδοσης του σπιτιού μέχρι να βρει κατάλυμα με την βοήθεια των παιδιών της και παρά την διαβεβαίωση ότι βρίσκεται σε διαδικασία μετακόμισης, η τράπεζα επέμενε μέσω δικαστικού κλητήρα να την απειλεί ότι θα την πετάξει στον δρόμο με εισαγγελική παραγγελία.


Για να είμαστε σαφείς:


1) το ακίνητο είχε αγοραστεί με μορφή δανεισμού από την Τράπεζα της οποίας τα χρήματα περιήλθαν στην κυριότητα της από το Δημόσιο, του οποίου τα χρήματα ανήκαν και σε αυτήν την ίδια την δανειολήπτρια και σε όλους εμάς και είχαν περιέλθει στην κυριότητα του μέσω των φόρων.


2) η άρνηση της Τράπεζας για συμβιβαστική λύση, επιβεβαιώνει την αλαζονεία της τραπεζικής εξουσίας, δοτής και όχι αιρετής, χαριστικής και όχι θεσμοθετημένης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και την συμμορία του.


3) αυτή η δοτή εξουσία συνιστά ομερτά και επιστρέφεται ανταλλακτικά στην Κυβέρνηση, αφήνοντας τα δάνεια του κυβερνώντος κόμματος συνολικού ύψους 360 εκ. σε λογαριασμούς τάξεως με προοπτική να διαγραφούν κάποια στιγμή, αφού μαθηματικά δεν μπορούν να αποπληρωθούν.


4) αυτή η δοτή εξουσία έχει επιλεκτική εφαρμογή.


Dimitris Tsagkarakis

Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών – Κ.ΕΛ.ΔΑ