ΔΤ: Κατατέθηκε στη Βουλή η επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ για το επικίνδυνο νομοσχέδιο που παρέχει “ασυλία” σε υπάλληλους και τραπεζικούς για τη διαχείριση των “κόκκινων δανείων”

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Απαντώντας σε επιστολή του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Αμανατίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Το θέμα της επιστολής του Συλλόγου είναι το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στην Ελληνική Βουλή με τη δικαιολογία της “εξυγίανσης” της αγοράς των τραπεζικών προϊόντων (στην ουσία του θέματος των “κόκκινων” δανείων).

Το νομοσχέδιο παρέχει νομική ασυλία σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, τραπεζικών και δημοσίων φορέων και ιδρυμάτων. Θα μπορούν δηλαδή πλέον να εκβιάζουν ή να εκβιάζονται, να αδικούν και να διαχειρίζονται με όποιο τρόπο θέλουν τους αδύναμους. Θα μπορούν επίσης ελεύθερα να χρηματίζονται, χαρίζοντας κατά το δοκούν και με το αζημίωτο τα χρέη τους στους ισχυρούς πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες, τους πραγματικούς “μπαταξήδες” που χρωστούν στο Δημόσιο και σε όλους εμάς αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι σκοπεύει η κυβέρνηση της ΝΔ να λύσει το πρόβλημα; Γιατί το αποτέλεσμα της ασυλίας, πέρα από την εκμετάλλευση και οικονομική καταστροφή των μικρομεσαίων δανειοληπτών, το γνωρίζουμε και το έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν: Τα τεράστια χρέη των ισχυρών θα μεταφερθούν στο Δημόσιο και στους Έλληνες πολίτες, η Οικονομία της χώρας θα γονατίσει για ακόμη μια φορά, και θα κληθούμε όλοι μας ξανά να πληρώσουμε “οριζόντια” με μνημόνια, με αύξηση φορολογίας και με την καταστροφή των μικρομεσαίων περιουσιών και επιχειρήσεων και των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέχει ήδη νομική ασυλία στα τραπεζικά στελέχη που διώκονταν για χορήγηση επισφαλών δανείων, στα στελέχη του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που διαχειρίζονται το πλούτο της χώρας.

Με την επιστολή του ο Σύλλογος Δανειοληπτών απαιτεί να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διασαφήνιση, τον έλεγχο και την ακύρωση αν ισχύουν τα παραπάνω, του επαίσχυντου και επικίνδυνου νομοσχεδίου. Σ’ αυτή την απαίτηση απήντησε έμπρακτα ο βουλευτής της Αντιπολίτευσης κ. Αμανατίδης.

Συνημμένα θα βρείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και την επίσημη αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Αριθμ-Εξερχ-981_19-07-2021