Χαράλαμπος Περβανάς: Ξεπούλημα της περιουσίας των πολιτών σε τράπεζες και fund

Κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται και το ποσοστό της ύφεσης στην οικονομία. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να ανεβάζει κάθε τόσο τα νούμερα της ύφεσης, καθώς οι αρχικές προβλέψεις της δεν έπειθαν κανέναν. Ήδη οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο αριθμός αυτός θα είναι διψήφιος όσο κι αν οι κυβερνώντες προσπαθούν εναγωνίως να το αποκρύψουν.

Με ψεύτικες ελπίδες για δήθεν ανάκαμψη της οικονομίας με τον τουρισμό και αναποτελεσματικά μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων προσπαθούν μάταια να κερδίσουν χρόνο. Τα πρώτα σημάδια της νέας φτωχοποίησης φάνηκαν από την περιορισμένη κίνηση στην αγορά που είναι μια φυσιολογική συνέπεια λόγω της φτωχοποιημένης κοινωνίας. Με νέους ανέργους και ανύπαρκτους τζίρους οι οικονομικοί δείκτες παίρνουν την κατιούσα και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.

Κι ενώ οι συνέπειες της πανδημίας συνεχίζουν να «στεγνώνουν» οικονομικά τους πολίτες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των πλειστηριασμών έως…..31 Ιουλίου! Λες και μετά ως «εκ του θαύματος» η οικονομία θα ανακάμψει και οι πολίτες θα έχουν χρήματα και για τις τράπεζες. Aπό την άλλη η αντιπολίτευση που ψήφισε την «κατάργηση του νόμου Κατσέλη», τους «ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» και την «αυστηροποίηση» των ποινών σε αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών, ρίχνει «κροκοδείλια δάκρυα» κατηγορώντας με περισσή θρασύτητα την παρούσα κυβέρνηση.

Ούτε η κρίση των μνημονίων αλλά ούτε και η νέα κρίση του κορωνοϊού δεν φαίνεται να αγγίζει την εμμονή και επιμονή, όχι μόνο των κυβερνώντων αλλά και της αντιπολίτευσης, για ξεπούλημα της περιουσίας των πολιτών σε τράπεζες και fund.