Χαράλαμπος Περβανάς: Το «όλοι μαζί» πρέπει να ξεκινάει… από την κορυφή και έμπρακτα

 

«Μένουμε σπίτι» είναι το σύνθημα της Κυβέρνησης με απαγόρευση της κυκλοφορίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν με τα «ψίχουλα» που δίνει η κυβέρνηση για βοήθημα, τα οποία δεν επαρκούν ούτε για τα αναγκαία.

Πως θα πληρωθούν τα ενοίκια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ λόγω παραμονής στα σπίτια; Με 500 ευρώ το μήνα;

Από τα οικονομικά μέτρα στήριξης αποκλείστηκαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επίσης πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Δεν δικαιούνται ούτε την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Πώς θα καλύψουν τις δαπάνες του Μαρτίου και του Απριλίου; Πως θα πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς των γραφείων τους τέλη του μηνός; Που είναι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών;

Μέχρι στιγμής, οι μόνες που ενισχύονται οικονομικά είναι οι δικηγορικές εταιρίες, όπως οι εισπρακτικές, προφανώς για να επιβραβευθεί το «θεάρεστο» έργο τους.

Κι ενώ η Κυβέρνηση εξαιρεί από το βοήθημα των 800 ευρώ τους επιστημονικούς κλάδους, στις 24 Μαρτίου εν μέσω πανδημίας σύμφωνα με δημοσιεύματα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η επιχορήγηση των κομμάτων ύψους 13.500.000 ευρώ (!!!).

Τα κόμματα δεν μπορούν να θεωρηθούν πληττόμενοι κλάδοι από τη στιγμή που και οι βουλευτές τους παίρνουν την αποζημίωση τους. Άρα αυτονόητο να διαθέσουν τα ποσά αυτά είτε στο εθνικό σύστημα υγείας είτε σε βαλλόμενους από πανδημία κλάδους.