Χαράλαμπος Περβανάς: Το έχουμε πει και το ξαναλέμε δυνατά Οι μεγαλύτεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος

 

«Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» λέει η παροιμία και ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση των κομματικών χρεών. Οι διοικήσεις των τραπεζών (Πειραιώς, Αττικής, Eurobank και Εθνική) αποφάσισαν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο των κομματικών θαλασσοδανείων, ύψους 422 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα έθετε πλέον την υποβολή έγκλησης από τις τράπεζες ως προϋπόθεση για την δίωξη υποθέσεων απιστίας των τραπεζικών στελεχών και φυσικά οι διοικήσεις των τραπεζών δήλωσαν στις ανακριτικές αρχές ότι «δεν επιθυμούν» την δίωξη τους. Το απόλυτο κουκούλωμα δηλαδή.

Την ώρα που ο απλός δανειολήπτης αγωνιά για το αν θα χάσει το σπίτι του από τους επερχόμενους πλειστηριασμούς με τα κυβερνητικά στελέχη και τις τράπεζες να σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο με την δήθεν δικαιολογία των υποχρεώσεων μας απέναντι στους θεσμούς, κόμματα και τραπεζικά ιδρύματα, χέρι χέρι καλύπτουν ο ένας τις αμαρτίες του άλλου.

Το έχουμε πει και το ξαναλέμε δυνατά. Οι μεγαλύτεροι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τα κόμματα εξουσίας του παρελθόντος. Πήρανε αφειδώς τραπεζικά δάνεια που δεν πρόκειται να τα αποπληρώσουν «μαγειρεύοντας» νόμους και δίνοντας δωράκια στις τράπεζες και από την άλλη κουνάνε το δάχτυλο στον δύσμοιρο Έλληνα δανειολήπτη και συνεργάζονται άψογα με σκοπό την υφαρπαγή της περιουσίας του. Αίσχος!