Θαυμάστε τους!!!

Χρήσιμα συμπεράσματα για τους πολιτικούς αρχηγούς μπορεί να βγάλει ο καθένας ακούγοντας τις απαντήσεις που έδωσαν στις συνεντεύξεις τύπου στα πλαίσια της 83ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσ/νίκης.

Η πρόεδρος της ΝΕΟ και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα ρωτήθηκε αν θα χρησιμοποιούνται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρύνουν τις οικογένειες που χάνουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό και αρνούνται να το εγκαταλείψουν. Η κ. Παπακώστα απάντησε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του καθήκοντος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Με ωραία λόγια η κ. Παπακώστα στην ουσία παραδέχθηκε ότι θα στέλνει τις δυνάμεις καταστολής να απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια που καθημερινά χάνονται στους πλειστηριασμούς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δέχθηκε ερώτηση σχετικά με το άρθρο 78 του επενδυτικού νόμου του 2013 με το οποίο δίνεται ασυλία στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στα πολιτικά κόμματα. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο νόμος δεν του επιτρέπει να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο, διαφορετικά θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε όταν μαζί με τον Τσίπρα ανέλαβαν την εξουσία. Ο κ. Καμμένος όμως δεν λέει όλη τη αλήθεια, καθώς είχε και αυτός και ο Τσίπρας την ευκαιρία να προσφύγουν εντός 30 ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσουν την ακύρωση του άρθρου, αλλά δεν το έκαναν…

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ερωτώμενος για τις τράπεζες και το ρόλο τους, είπε ότι με τις ανακεφαλαιοποιήσεις δόθηκαν μετοχές των τραπεζών, που τις χαρακτήρισε αέρα κοπανιστό. Τα πράγματα όμως, δεν είναι καθόλου έτσι καθώς δεν δόθηκαν μετοχές τραπεζών, αλλά μετοχές δημοσίου οι οποίες μόνο ως αέρας κοπανιστός δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν, καθώς με αυτήν την μέθοδο το ιδιωτικό χρέος των τραπεζών έγινε δημόσιο χρέος και φορτώθηκε στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Με τέτοιους πολιτικούς αρχηγούς τι μπορεί άραγε να προσδοκά ο ελληνικός λαός;