Θαυμάστε τους 2!

Τελείωσε η εβδομάδα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης που κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να ονομάσει εβδομάδα του σανού! Σανό, λοιπόν, τάισαν οι πολιτικοί μας όλους τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι παρακολούθησαν τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου των πολιτικών αρχηγών με την ελπίδα ότι θα προτείνουν μια κάποια λύση στα έντονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Αντ’ αυτού ακούστηκαν αερολογίες, γενικότητες και αοριστολογίες. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις “σοφίες” που ακούσαμε στην φετινή ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας για τις τράπεζες υποστήριξε ότι τα μνημόνια δεν έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες, αλλά επειδή διόριζαν κόσμο οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Παράλληλα, είπε ότι για τα κόκκινα δάνεια πρέπει να εφαρμοστεί το μοντέλο της “Ιρλανδίας” και να γίνει κούρεμα των δανείων, ανάλογο με το κούρεμα που ενδέχεται να γίνει στο χρέος της χώρας.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης έπλεξε το εγκώμιο του τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα, χαρακτηρίζοντάς τον, ως τον πιο πετυχημένο τραπεζίτη τον οποίο απομάκρυναν οι ξένοι και συνέχισε λέγοντας ότι μια χώρα για να έχει επάρκεια χρειάζεται να έχει το δικό της τραπεζικό σύστημα.

 

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και κορυφαίο στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων Γιώργος Δημαράς απέφυγε να απαντήσει αν η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει το αίτημα των τραπεζών για απαλλαγή καταβολής του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα τα οποία αποκτούν μέσω των πλειστηριασμών. Η απάντησή του μόνο εκτός θέματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

 

Τέλος, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ρωτήθηκε για το μείζον θέμα της πρόσβασης των αδύναμων οικονομικά πολιτών στη Δικαιοσύνη και τη δωρεάν νομική βοήθεια, προτίμησε να μιλήσει για τις κυβερνητικές ευθύνες στο Μάτι, τη διαπλοκή και το διορισμό της κ. Θάνου στο γραφείο του Πρωθυπουργού…

Όπως γίνεται κατανοητό τα περισσότερα κόμματα, κοινοβουλευτικά και μη, έχουν τη δική τους ατζέντα και στην ουσία αδιαφορούν για τα προβλήματα των πολιτών, όπως αποδεικνύουν και οι απαντήσεις τους στις συνεντεύξεις Τύπου που έδωσαν στη φετινή ΔΕΘ…