Πλειστηριασμοί και κόκκινα δάνεια, αγκάθια για τα κόμματα


Φουντώνει μέρα με τη μέρα η συζήτηση για το αν θα κρίνουν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών η περικοπή των συντάξεων και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για δυο εξαιρετικής σοβαρότητας θέματα, τα οποία έχουν μονοπωλήσει το δημόσιο διάλογο και έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις για αυτά τα θέματα στις συνεντεύξεις Τύπου της 83ης ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν δύο άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν εκατομμύρια πολίτες και από την έκβασή τους κρίνεται το παρόν και το μέλλον τους.

Ο λόγος φυσικά για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, δύο ζητήματα στα οποία επιμελώς απέφυγαν να αναφερθούν Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Τα κόκκινα δάνεια συνεχώς αυξάνονται, καθώς η οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη συνεχώς χειροτερεύει με αποτέλεσμα τα πράσινα δάνεια να γίνονται κόκκινα και τα κόκκινα, κατακόκκινα!

Παράλληλα, οι τράπεζες πουλάνε πράσινα και κόκκινα δάνεια σε ξένα funds, χωρίς να δίνουν ένα έγγραφο στο δανειολήπτη που να αναφέρει ρητά ότι δεν χρωστάει πλέον καμία οφειλή στην τράπεζα…

Η αύξηση των κόκκινων δανείων έχει οδηγήσει και στην αύξηση των πλειστηριασμών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως μέτρο είσπραξης οφειλών.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχουν βγει στο σφυρί περισσότερα από 50.000 ακίνητα, η πλειοψηφία των οποίων θα αφορά πρώτη κατοικία.

Γίνεται εύκολο αντιληπτό γιατί οι δύο αρχηγοί αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτά τα θέματα, καθώς δεν έχουν να προτείνουν καμιά απολύτως λύση.

Σύντομα όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή, η οποία δεν θα αργήσει να ξεσπάσει όταν θα γίνει η πρώτη έξωση σε σπίτι που χάθηκε σε πλειστηριασμό και η αστυνομία (  θα πετάει στο δρόμο παιδιά και ηλικιωμένους. Τότε, θέλοντας και μη, θα αναγκαστούν να πάρουν θέση τα κόμματα.

Αλλά τι θέση να πάρουν όταν ο Τσίπρας είναι αυτός που έκανε νόμο τους πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας, για χρέη πεντακοσίων ευρώ και ο Μητσοτάκης, αποκλειστικός συνομιλητής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, υποστηρίζει ότι πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και τις τράπεζες και τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν!

Το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών, το μόνο που έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για αυτά τα θέματα, ζητά τη στήριξη του ελληνικού λαού και καλεί σε συνεργασία όσες υγιείς πολιτικές δυνάμεις υπάρχουν ακόμα στον τόπο, καθώς μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

kelda.gr