Τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι

Συνηθίζεται πολύ συχνά να λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι και να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι και τους τριακόσιους βουλευτές. Πρόσφατα, μάλιστα, συνέβη ένα γεγονός που πραγματικά εξόργισε την κοινή γνώμη και έκανε τον κόσμο να αγανακτήσει για άλλη μια φορά με τους πολιτικούς. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αττικής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας διαμαρτυρήθηκε έντονα, όταν οι υπάλληλοι της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης του ζήτησαν να κόψει εισιτήριο, όπως ο υπόλοιπος κόσμος και εκείνος επικαλούμενος την βουλευτική του ιδιότητα, απαίτησε να μπει τζάμπα. Πολύ σωστά η υπεύθυνη του είπε ότι θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα και να κόψει εισιτήριο. Αυτός αρνήθηκε και έφυγε.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά του κ. Καβαδέλλα δείχνει εν πολλοίς τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν αρκετοί από τους “Εθνοπατέρες”. Πιστεύουν ότι είναι κατά κάποιο τρόπο, “περισσότεροι ίσοι” από τους άλλους Έλληνες, που θα έλεγε και ο Όργουελ. Αλήθεια τι αξία έχουν τα 7 ευρώ που κοστίζει η είσοδος στη ΔΕΘ, για τον κ. Καβαδέλλα που αμείβεται με 5.500 ευρώ από τους Έλληνες φορολογουμένους. Σίγουρα, ο κ. Καβαδέλλας δεν τσιγκουνεύτηκε τα 7 ευρώ, αλλά τον έκανε έξω φρενών το γεγονός ότι του ζήτησαν να πληρώσει, όπως όλοι οι κοινοί θνητοί…

Η ματαιοδοξία του κ. Καβαδέλλα τον οδήγησε να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και να του ζητάει να ενεργήσει και να λάβει θέση για το γεγονός ότι του ζητήθηκε να κόψει εισιτήριο στη ΔΕΘ! Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πράξεις του κ. Καβαδέλλα δημιούργησαν για άλλη μια φορά ένα αίσθημα αποστροφής στους πολίτες για τους πολιτικούς.

Και εκεί που πάλι, άρχισαν τα “όλοι ίδιοι είναι” , συνέβη το αδιανόητο. Ένας άλλος βουλευτής και μάλιστα του ίδιου κόμματος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης βγήκε δημόσια και εγκάλεσε τον συνάδελφό του κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητα την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Μετά την παρέμβαση Σαρίδη, γίνεται αντιληπτό ότι τελικά υπάρχει ακόμη ήθος στην πολιτική, άρα υπάρχει ελπίδα. Μπορεί ανάμεσα στους τριακόσιους να έχουν μείνει ελάχιστοι με ήθος, αλλά αυτοί είναι που χρειαζόμαστε και αυτούς οφείλει να στηρίξει ο ελληνικός λαός, για το συμφέρον της χώρας. Ο Γιάννης Σαρίδης από την αρχή της θητείας του στο Κοινοβούλιο είχε δείξει ότι διαφέρει από τους υπολοίπους και τρία χρόνια αργότερα, με τη δραστηριότητά του, όχι μόνο δεν διέψευσε τις προσδοκίες που δημιούργησε, αλλά αφήνει και πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών συγχαίρει δημόσια τον Γιάννη Σαρίδη για το ήθος του και το κοινοβουλευτικό του έργο.