Χαράλαμπος Περβανάς: Δυστυχώς, οι «άριστοι» εθελοτυφλούν

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών, που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά δελτία και δηλώνουν πως στηρίζουν οικονομικά όλους τους πληττόμενους από την πανδημία, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Ο κόσμος ακούει για το «μαξιλάρι» των 37 δις ευρώ που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση στην τωρινή, ακούει για δισεκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει η Χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά στην πράξη οι κυβερνώντες μοιράζουν ψίχουλα. Όταν μάλιστα, στα μπουκωμένα ΜΜΕ βρεθεί ένας δημοσιογράφος να θέσει το θέμα μίας μεγαλύτερης στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, η συνήθης απάντηση είναι πως η κρατική στήριξη είναι φειδωλή επειδή προνοεί για την συνέχιση της τους επόμενους μήνες και για όσο θα συνεχιστεί η πανδημία.

Μάλιστα, αυτό που προκύπτει είναι πως παρά τις εξαγγελίες η κυβέρνηση μειώνει τις παροχές και την οικονομική βοήθεια στις πληττόμενες ομάδες. Αυτό δείχνει η μείωση στα 534 ευρώ από 800 ευρώ της μηνιαίας αποζημίωσης των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή, η αναβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 για τον Ιανουάριο αντί για τον Δεκέμβριο, το κούρεμα του δώρου των Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, η σιωπηρή κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος στις ευάλωτες ομάδες και τέλος η κοροϊδία της κυβέρνησης στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, για τα μπόνους που δεν έλαβαν και δεν φαίνεται να λάβουν ποτέ.

Δυστυχώς, οι «άριστοι» εθελοτυφλούν.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η αγορά με τα αλλεπάλληλα lockdown ψυχορραγεί και ήδη τα επιμελητήρια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν και χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν. Το ίδιο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους η κυβέρνηση έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν. Θυμάται, βέβαια, τους φίλους (βλέπε Βασιλάκης – Aegean και κρατική βοήθεια 120 εκατ.) και αυτούς που την εξυπηρετούν (βλέπε ΜΜΕ και μοιρασιά πολλών εκατομμυρίων κρατικού χρήματος). Γι΄ αυτούς λεφτά πάντα θα υπάρχουν