Είναι εντελώς επικίνδυνοι

Είναι εντελώς αδύνατο για τον νοήμονα άνθρωπο να σχολιάσει τα όσα απερίγραπτα λένε πολλές φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν το απόλυτα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου στους δανειστές. Δεν του φτάνει του Έλληνα φορολογούμενου και του δανειολήπτη η δυστυχία του και η καθημερινή του προσπάθεια για επιβίωση και για τη σωτηρία της κύριας κατοικίας του, είναι υποχρεωμένος από πάνω να ακούει και να διαβάζει τα όσα ανεκδιήγητα λένε οι βουλευτές της ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  κυβέρνησης για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο – τρεις μέρες από τη φοβερή ρήση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που ο ίδιος ψήφισε, είναι «εγκληματική και αντισυνταγματική», σα να καλεί τι αρχές να τον συλλάβουν για εθνική προδοσία, και έσκασαν σαν βόμβες στα αυτιά των Ελλήνων τα απίστευτα σχόλια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση και Άννας Βαγενά, στη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας και των Ελλήνων, για 99 χρόνια μάλιστα, στους ξένους δανειστές.

Ο πρώτος έγραψε σε άρθρο του στην «ΑΥΓΗ» ότι οι Έλληνες τους ψήφισαν για να «εκδικηθούμε» αυτούς που ήταν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, δηλαδή τους «Μένουμε Ευρώπη», και η δεύτερη θεώρησε πολύ θετικό το ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε το μέλλον μας στους δανειστές μόνο για 99, τη στιγμή που είχαμε 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους.

Πραγματικά, μόνο με το στόμα ανοιχτό μπορεί να μείνει κάποιος απέναντι σε τέτοιου είδους σχόλια. Γιατί δεν υπάρχει τρόπος να αντιδράσει κανείς σ’αυτή την άκρατη εκδικητικότητα του Γ.Κυρίτση και στην υπεραπλούστευση της πραγματικότητας από την Α.Βαγενά. Όχι μόνο επειδή το σχόλιο του Γ.Κυρίτση είναι εντελώς ψευδές, αλλά και επειδή το σχόλιο της Α.Βαγενά είναι εντελώς ανόητο. Κι αυτό είναι επιεικής χαρακτηρισμός.

Όταν έρχεται μια κυβέρνηση στην εξουσία, δεν έρχεται για να εκδικηθεί. Έρχεται για να είναι δίκαιη. Γιατί ακόμα και αυτοί που δεν την ψήφισαν, είναι πολίτες αυτής της χώρας. Και η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη να εξασφαλίσει όρους ανάπτυξης και να βελτιώσει τη ποιότητα ζωής και γι αυτούς. Αλλά η συγκεκριμένη κυβέρνηση κάθε άλλο παρά δίκαιη είναι. Γιατί, ουσιαστικά, δεν μείωσε σε τίποτα τα προνόμια των «Μένουμε Ευρώπη». Αντίθετα, τα αύξησε. Γιατί, όσοι έχουν χρήμα, πάντα εξακολουθούν να έχουν χρήμα σε κάθε περίπτωση και να ξεφεύγουν από τη τσιμπίδα του νόμου και της εφορίας. Αυτοί που τιμώρησε η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, είναι στην πραγματικότητα, αυτοί που την πίστεψαν και την ψήφισαν.

Οι αδύναμοι, που δεν μπορούν να κρύψουν από την εφορία ούτε ένα ευρώ από το πενιχρό του εισόδημα, ούτε ένα ευρώ ακόμα κι από την αδήλωτη μαύρη εργασία τους, γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν χωρίς να έχουν έσοδα. Το λογικό συμπέρασμα είναι ότι παίρνουν μαύρα λεφτά και ξεγελούν την εφορία. Άρα, συλλαμβάνονται. Όπως επίσης, αυτοί τους οποίους εκδικήθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι αυτοί οι αδύναμοι οικονομικά δανειολήπτες, που πίστεψαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν πετούσε από δω κι από κει το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», για να το αλλάξει αμέσως σε «όλα τα σπίτια στα χέρια των τραπεζιτών». Αλλά δεν είπε ψέματα ο πρωθυπουργός. Κανένα σπίτι, καμία κύρια κατοικία δανειολήπτη δεν καταλήγει στα χέρια κανενός τραπεζίτη. Καταλήγουν στα χέρια των γυπών των distress funds με την μαζική απελευθέρωση της πώλησης, όχι μόνο των κόκκινων, αλλά και πολλών εξυπηρετούμενων δανείων.

Θα αναρωτηθεί κανείς αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στη περίπτωση που έβγαινε στη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Αλλά κι από κείνη τη πλευρά, τα μηνύματα είναι μάλλον σκοτεινά. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ τάχθηκε εξ αρχής υπέρ των άρθρων για την απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων δανείων, όπως τάχθηκε υπέρ και στην ίδρυση του υπερταμείου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του δημόσιου πλούτου. Και μόνο όταν υπήρξαν αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματος, τη βάση του, αλλά και του ψηφοφόρους του, άλλαξε στάση η ΝΔ και αποφάσισε να μην ψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Για να μη χάσει τους λίγους ψηφοφόρους που της απέμειναν. Μέχρι και η κυβέρνηση είχε σχολιάσει περιεκτικά την αρχική ανακοίνωση της ΝΔ.

Αυτά σημαίνουν ότι κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν από τους 300 βολεμένους της Βουλής, που τους χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός και τους ταΐζει για να ζουν τζάμπα και εις βάρος του. Γιατί, αν είναι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, είναι σίγουρο από την άλλη ότι κι αυτοί έρχονται, είναι μια από τα ίδια.

Θα κάνουν και αυτοί αυτά που τους ζητάνε οι δανειστές, μπορεί κι αυτοί με μαύρο δάκρυ, όπως οι βουλευτές της κυβέρνησης, και οι δανειολήπτες θα μείνουν και πάλι μόνοι τους, να παλεύουν με τα τέρατα των τραπεζών και των distress funds.