Τροχαίο στη Βουλή: Ήταν η κακιά στιγμή για τον Ιάσωνα

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα
Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και συνέβηκε. Ήταν η κακιά στιγμή που λέει ο λαός.
 
Έτυχε να ήταν ο Ιάσωνας, η βάρδια των συγκεκριμένων τροχονόμων της Βουλής και το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της κυρίας Μπακογιάννη.
 
Επί σειρά ετών τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα βουλευτών, υπουργών, VIP, που εισέρχονται στην Βουλή προχωρούν σε αυτή την τροχαία παράβαση.
 
Και αυτό πρέπει πλέον να αλλάξει.
 
Τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την Βασιλίσσης Σοφίας για να μπουν στην είσοδο της Βουλής βγάζουν φλας αριστερό και μπαίνουν λίγο στα αριστερά και περιμένουν τον τροχονόμο στην πύλη να βγει να κλείσει την κυκλοφορία της ανόδου για λίγο καθόσον το πράσινο είναι και για την άνοδο και για την κάθοδο ταυτόχρονα.
 
Κανένα αυτοκίνητο δεν στρίβει αριστερά αν δεν βγει ο τροχονόμος στον δρόμο να κλείσει την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.
 
Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τα εξής δύο σενάρια εφόσον ο Ιάσωνας είχε πράσινο.
 
  • Ο τροχονόμος αντιλαμβάνεται το υπηρεσιακό αυτοκίνητο βγαίνει στον δρόμο, κλείνει την άνοδο και αυτό στρίβει. Για δυο λόγους δεν εισέρχεται απευθείας μέσα. Ή στο πεζοδρόμιο κινούνται πεζοί, ή η πύλη είναι κλειστή. Πατάει φρένο και ο Ιάσωνας που ανεβαίνει με πράσινο δεν υπολογίζει το φρενάρισμα του αυτοκινήτου και πέφτει πίσω και στο πλάι. Ευθύνη έχει ο τροχονόμος που δεν είχε σταματήσει την κυκλοφορία. Την ίδια ευθύνη έχει ακόμη και αν δεν ακινητοποιήθηκε καθόλου το υπηρεσιακό. Ο τροχονόμος έπρεπε να κοιτάζει προς την πλευρά της κίνησης της ανόδου και όχι να έχει γυρισμένη την πλάτη προς αυτήν.
 
  • Ο οδηγός του υπηρεσιακού έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που πήρε την πρωτοβουλία να στρίψει χωρίς να περιμένει την έξοδο του τροχονόμου στον δρόμο.
 
Ήταν η κακιά στιγμή, η πρώτη και ας ελπίσουμε η τελευταία. Η πολιτεία ας φροντίσει να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Το θέμα δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση όσον αφορά τις ευθύνες γιατί ποτέ δεν έκανε κανείς κάτι προληπτικά για να μην συμβεί.
 
Το γιατί το κράτησαν κρυφό και γιατί ενίσχυσαν την συνωμοσιολογία είναι ακόμη άλλο ένα στοιχείο της ανικανότητας διαχείρισης περιστατικού από την πλευρά της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η κρίση όλων μας αν είχε άμεσα ακολουθήσει μια ανεπιφύλακτη δημόσια συγγνώμη.
 
Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.
 
Καλημέρα. Καλή Σαρακοστή.
 
 
Σαρίδης Ιωάννης