Σαρίδης Ιωάννης: “Αν χαθεί η Τουριστική περίοδος θα χαθούμε όλοι.”

Η επιμονή του φίλου Χάρη (όντως φίλο τον αισθάνομαι εγώ) με αναγκάζει να τοποθετηθώ επί του πιστοποιητικού εμβολιασμού άλλη μια φορά .
Είπε ο Υπουργός «Παρατηρώντας τις αντιδράσεις ορισμένων χωρών στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, γεννάται η αίσθηση ότι επικρατεί μια κοντόφθαλμη αντίληψη» .
 
Αγαπητέ Υπουργέ για να κάνεις υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους ταξιδεύουν για δουλειά ή αναψυχή πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλες οι ηλικιακές ομάδες μέχρι τον Ιούλιο σε όλα τα κράτη , πράγμα ανέφικτο διότι ακόμη και τα νούμερα που έχουμε πετύχει είναι μονών εμβολιασμών και όχι διπλών .
 
Είναι γνωστό ότι το εμβόλιο θέλει τον χρόνο του για να δράσει , όπως επίσης γνωστό είναι ότι δεν γνωρίζουμε πόσο κρατάει η ανοσία έναντι του ιού ούτε επίσης τον βαθμό ανθεκτικότητας έναντι των μεταλάξεων που έχουν τα διάφορα εμβόλια .
 
Επομένως κάποιοι κακοπροαίρετοι θα σε ρωτήσουν κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεται το πιστοποιητικό και δεν θα ξέρεις τι να τους απαντήσεις . Άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πχ τον Ιανουάριο θα έχουν ανοσία τον Αύγουστο; τον Σεπτέμβριο ;
 
Εσύ πιστεύεις Χάρη ότι τα ευρωπαϊκά κράτη θα απαγορεύσουν στους πολίτες τους να ταξιδέψουν για διακοπές μετά από αυτά που πέρασαν έναμιση χρόνο;
 
Υπουργέ μου πες του Κικίλια να κάνει τους δικούς μας εμβολιασμούς όσο πιο γρήγορα γίνεται και άνοιξε τον Τουρισμό γιατ’ι είναι το μόνο που μπορεί να μας δώσει ανάσες, όχι ζωή , ανάσες.
 
Εμβολιάστε όλες τις ηλικίες σε όλους τους Τουριστικούς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας κατά προτεραιότητα και ανοίξτε τον . Ανοίξτε όλα τα μαγαζιά .
 
Ενημερώστε πράκτορες, κυβερνήσεις.
 
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
 
Έπρεπε ήδη ένα κρουαζιερόπλοιο να λειτουργούσε ως πλωτό εμβολιαστικό κέντρο και να γυρνούσε ένα, ένα όλα τα νησιά της Ελλάδας , κάθε ένα λιμάνι όλοι οι κάτοικοι του νησιού εμβολιασμένοι έτσι ένα ένα τα νησιά μας θα υωρακιζοντουσαν και η οικονομική ζωή του κάθε τόπου θα έρχονταν σταδιακά στην κανονικότητα της .
 
Κρατήστε κλειστά τα βόρεια σύνορα ( οδική πρόσβαση) για δύο τρεις μήνες και εν ανάγκη διαθέσετε για τους Τουριστικούς προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας ένα γενναίο κονδύλι κοινωνικού Τουρισμού να δουλέψουν με Έλληνες για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ως κίνητρο διακοπών αλλά και στήριξης των τουριστικών μονάδων .
 
Ξεκινήστε να δέχεστε τουρίστες από το ΠΑΣΧΑ και μετά σε περιοχές που θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί όλων των ηλικιών όλων των ομάδων.
 
Η Τουριστική περίοδος Χάρη μου αν χαθεί θα χαθείς και εσύ , θα χαθούμε όλοι μαζί.
 
Ένας φίλος Χάρη !!