Ψίθυροι για επικείμενο «κούρεμα» των καταθέσεων στην χώρας μας…

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα
Τα «αυτιά» του Συλλόγου μας, που έχουν πάντοτε καλή ενημέρωση, συνέλαβαν τις τελευταίες ημέρες άνωθεν ψιθύρους για επικείμενο «κούρεμα» των καταθέσεων στην χώρας μας. Συζητήσεις που ταιριάζουν με τις μνημονιακές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
 
Αν αυτή η εξέλιξη γίνει πραγματικότητα, θα είναι ακόμη μια μεγάλη αδικία και ένα μεγάλο χτύπημα για τον Έλληνα πολίτη. Όχι φυσικά γιατί θα χάσει τις καταθέσεις που ΔΕΝ έχει. Η αδικία θα είναι μεγάλη γιατί την υποτιθέμενη “σταθερότητα” του τραπεζικού συστήματος μας, την έχουμε πληρώσει -κακώς- επανειλημμένα με το αίμα μας, με την υψηλότατη φορολογία μέσω της οποίας έγιναν οι «ανακεφαλαιοποιήσεις», με τους επαχθείς όρους δανεισμού των σπιτιών και των επιχειρήσεών μας, και με την απαράδεκτη και καταχρηστική αντιμετώπιση των Τραπεζών εναντίον μας, σαν να είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι για το ασταμάτητο φαγοπότι των «ημετέρων» τις τελευταίες δεκαετίες, που έκανε τις τράπεζες και ολόκληρη τη χώρα μας να γονατίσουν.
 
Ακόμη και αυτή η «σταθερότητα», για την οποία χάσαμε αίμα, θα χαθεί οριστικά, και θα είναι ένα ακόμη κεφάλαιο σε μια τραγωδία στην οποία τα θύματα είναι και θα συνεχίζουν να είναι οι Έλληνες πολίτες. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβουμε κάποτε τι συμβαίνει γύρω μας – και δεν θα επαναλάβουμε στις -γρήγορα- επερχόμενες εκλογές τα ίδια λάθη…

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος