Οι «εκσυγχρονιστικές» μεταρρυθμίσεις του μνημονίου της «δημοκρατικής» Ευρώπης εν μέσω πανδημίας

Για να τελειώνει το παραμύθι ότι η Ελλάδα έχει αποδεσμευτεί από τα μνημόνια και την δημοσιονομική επιτήρηση. Ότι οι θεσμοί και κυρίως η συμμορία των Βρυξελών τραβάει τα γκέμια κάθε λίγο και ζητάει συνεχώς μέτρα και μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα είναι γνωστό κι ας το κρύβουν τα χρυσοπληρωμένα κανάλια. Το έχουμε δει τόσες φορές με την επιτακτική απαίτηση τους να αρθούν όλοι οι περιορισμοί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί.
 
Τώρα, ζητούν και φυσικά η υποτακτική κυβέρνηση το έχει αποδεχτεί, το «ξήλωμα» του οκταώρου στην εργασία, ως μία εκ των πολλών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται να ολοκληρωθούν έως τον Μάιο στο πλαίσιο της δέκατης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 640 εκατ. ευρώ. Οι εκβιαστές των Βρυξελών έχουν βρει στη Χώρα μας τους συνεργούς για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει το δικαίωμα του εργοδότη να απασχολεί εργαζομένους έως 10 ώρες ημερησίως χωρίς πρόσθετη αμοιβή, καταργεί το ειδικό ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης των 90 ωρών και το ανεβάζει στις 120 ώρες όπως επίσης ανοίγει το δρόμο για την προσθήκη και νέων επιχειρήσεων για εργασία και την Κυριακή.
 
Αυτές, λοιπόν είναι οι «εκσυγχρονιστικές» μεταρρυθμίσεις της «δημοκρατικής» Ευρώπης εν μέσω πανδημίας. Η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενες, πιστή στο δόγμα «Yes sir» συνεχίζει να «τσαλακώνει» τα εργασιακά κεκτημένα, όσα απέμειναν από την αντιεργατική πολιτική των τελευταίων δέκα ετών. Στη Χώρα μας τελικά ισχύει απόλυτα το «όπου φτωχός και η μοίρα του».