OI ΚΑΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Αγαπημένε δανειολήπτη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές επιστρατεύον όλα τα ΟΠΛΑ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ προκειμένου να ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗ:

Ο Λευκός Οίκος δια του αντιπροσώπου του χθες στο είπε ορθά κοφτά: Αν βγεις από την Ευρώπη θα αντιμετωπίσεις προβλήματα ασφάλειας στη χώρα σου.

Και σήμερα σου το επιβεβαιώνει ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑΣ, προτείνοντας να πληρώσει αυτός αντί για εσένα την Αμερική , δηλαδή το ΔΝΤ. Αν έχεις τέτοιους γείτονες όπως οι Τούρκοι και τέτοιους φίλους όπως το ΔΝΤ και τους δανειστές μας, τι άλλο θέλεις;

Και για να ξέρεις τι σε περιμένει, έχεις κι άλλον έναν γείτονα τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι να σου υπενθυμίζει πως η Ιταλία έκοψε έγκαιρα τις πρόωρες συντάξεις. Και εφόσον έκοψαν αυτοί, τρέχα τώρα να κόψεις κι εσύ.

Τώρα θα μου πεις τι να κάνει μια γυναίκα με ανήλικο που έχει μείνει άνεργη και που εάν λέμε εάν βρει δουλειά με 300 ευρώ το μήνα , θα πρέπει να δίνει 400 για επιπλέον φόρους, μετακινήσεις και κάποιον να φροντίσει σπίτι παιδί; Τι να πεις όταν χιλιάδες συνάνθρωποι μας ζώντας τη φρίκη της μνημονιακής εργασιακής ζούγκλας δεν μπορούν πλέον να αντέξουν να επιβιώσουν και αρπάζουν μια μικρή σανίδα σωτηρίας , τη μειωμένη, περικομμένη σύνταξη.

Για να συνειδητοποιήσεις ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που θέλουν να μας σπρώξουν στην απόλυτη υποταγή διάβασε τα αποσπάσματα της συνέντευξης του αγαπημένου ιταλού αυτή τη φορά γείτονα.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός συμπάσχει με τον δικό του τρόπο στο μνημονιακό δράμα της χώρας μας. Άλλωστε και η Ιταλία δεν είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Άρα μας καταλαβαίνει. Τι τραγική ειρωνεία:

«H Ιταλία προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να ξαναφέρει την λογική, συμβάλλοντας στην τελευταία πρόταση της Κομισιόν, την πιο θετική και την Ελλάδα. Το όχι του Αλέξη και των συνεργατών του μου φάνηκε αδικαιολόγητα επίμονο», τονίζει ο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι δεν συμμετείχε στο παρελθόν και δεν εννοεί να πάρει μέρος τώρα σε «περιορισμένης συμμετοχής συνόδους», λέει ο Ιταλός Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε ιταλική οικονομική εφημερίδα.

«Τις διαπραγματεύσεις τις διέκοψε ο Βαρουφάκης, δυστυχώς. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ποιος λάθεψε πρώτος, δεν είμαστε στο νηπιαγωγείο. Διαφορετικά δεν υπάρχει μια κοινότητα. Εμείς προχωρήσαμε στην μεταρρύθμιση των συντάξεων. Αλλά δεν καταργήσαμε τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στους Ιταλούς για να τις δώσουμε στους Έλληνες. Εμείς προχωρήσαμε σε μεταρρύθμιση του εργασιακού, αλλά δεν σημαίνει ότι με τα χρήματά μας κάποιοι Έλληνες εφοπλιστές μπορούν να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τους φόρους», προσθέτει.

Και για να μπούμε και στην ουσία του θέματος ο Ρέντσι διερωτάται «αν δεν ισχύσουν πλέον οι κανόνες τι θα συμβεί στην Ισπανία τον Οκτώβριο και στην Γαλλία σε ενάμιση χρόνο; Μπορεί να ζητά κανείς ευελιξία σεβόμενος τους κανόνες. Το να νομίζεις, όμως, ότι είσαι ο πιο πονηρός από όλους και το να μην σέβεσαι τους κανόνες είναι κάτι το διαφορετικό. Εμείς θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι Έλληνες, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει».