Νέα Σμύρνη: Τι αποκαλύπτει το συμβάν για την “Δημοκρατία” στην χώρα μας

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα
Οι εικόνες αποτροπιαστικές. Αλόγιστη αστυνομική βία εξελίχθηκε χθες στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης με θύματα απλούς πολίτες που το μοναδικό τους παράπτωμα ήταν να κάνουν βόλτα. Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί μνημείο ψεύδους και υποκρισίας και διαψεύδεται από το βίντεο που προβλήθηκε. Κανένας πολίτης δεν συμπλέκεται με αστυνομικούς.
Ομάδα αστυνομικών δέρνει και χτυπάει με απίστευτη βιαιότητα, με βαρβαρότητα έναν ανυπεράσπιστο πολίτη που προσπαθεί να απομακρυνθεί ούτε καν αντιστέκεται. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ χθες ξέχασαν ποιο είναι το καθήκον τους. Η αστυνομία βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και οι συγκεκριμένοι το ξέχασαν και πρέπει να παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Αποτελούν ντροπή για την Δημοκρατία οι μαρτυρίες των πολιτών και το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του Πολίτη. Φασιστική δε νοοτροπία υποδηλώνει η κράτηση στο αστυνομικό τμήμα του προσώπου που τράβηξε το βίντεο. Βασικά ατομικά δικαιώματα περιορίζονται. Θεμελιώδεις ελευθερίες περιστέλλονται. Οι απαγορεύσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ) εδώ και καιρό είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου βλέποντας αυτές τις πρακτικές να εξελίσσονται σχεδόν καθημερινά υπό την δικαιολογία του ιού. Πρακτικές οι οποίες θα συνεχιστούν και όταν θα ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες από την εφαρμογή του Πτωχευτικού στην χώρα μας. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έχει ξεχάσει τον βασικό σκοπό της Αστυνομίας. Σε αντίθετη περίπτωση η σιωπή του και η ανοχή του θα δηλώνουν ότι είναι ο απόλυτος ενορχηστρωτής του αυταρχισμού που βιώνει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι στην υπηρεσία της εφαρμογής μιας κυβερνητικής επιλογής.