Νέα Σμύρνη: Ο αστυνομικός που χτύπησε τον πολίτη τέθηκε σε διαθεσιμότητα

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα
Υπό την σκιά των χθεσινών επεισοδίων πριν από λίγες ώρες τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε τον πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Θα προχωρήσει η ΕΔΕ.
 
Αναρωτιέμαι αν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν πιο γρήγορα και δεν έμπαιναν στην λογική τα κομματόσκυλα να στηρίξουν προχθές και χθες όλη μέρα την συγκεκριμένη κίνηση θα στοχοποιούνταν όλοι οι αστυνομικοί υπάλληλοι;
 
Όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ;
 
Αν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν πιο γρήγορα θα έμπαινε στην λογική η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε αυτήν την εκδήλωση διαμαρτυρίας;
 
Αν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν πιο γρήγορα θα είχαμε τα χθεσινά τραγικά και καταδικαστέα γεγονότα που οδήγησαν στον τραυματισμό ενός αστυνομικού ; και μη μου πείτε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τα χθεσινά επεισόδια. Εκεί ακριβώς φαίνεται και η αποτυχία της σε υπηρεσιακό επίπεδο όταν 10 μηχανάκια της άμεσης Δράσης πήγαν να περάσουν μέσα από τον όχλο των αντιεξουσιαστών όπως προκύπτει από το βίντεο.
 
Αν δεν υπήρχε ο σοβαρός τραυματισμός δεν θα μιλούσαμε σήμερα για τίποτα. Θα ήταν άλλη μια καθημερινή μέρα με μια από τα ίδια επεισόδια της χθεσινής.
 
Φίλες και φίλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέτρο των δράσεων αλλά και των αντιδράσεων ενός αστυνομικού υπαλλήλου το ορίζει ο πολιτικός προϊστάμενος του.
 
Καμμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός πολίτη ακόμη και αν είχε βγει ένταλμα όπως είπαν, ακόμη και αν ήταν ταραξίας, ακόμη και αν ήταν αναρχικός και αναγνωρίστηκε. Ακόμη και αν απείλησε ή έβρισε. Μετά την αναγνώριση του από τα αστυνομικά όργανα (8 τω αριθμό παρακαλώ) και μετά το πρώτο χτύπημα με το γκλομπ για την ακινητοποίηση του η αμέσως επόμενη κίνηση ήταν οι χειροπέδες και η προσαγωγή. Δεν ήταν το επί τρία λεπτά συνεχιζόμενο δημόσιο ξύλο.
 
Περιμένω από την Ελληνική Αστυνομία να δώσει λύση και να μας εντυπωσιάσει όχι με τα πρόστιμα στους πολίτες αλλά με την εξαφάνιση όλων αυτών των γνωστών αγνώστων που ταλαιπωρούν επί δεκαετίες την Δημοκρατία μας.
 
Πόσες ειρηνικές πορείες, πόσα δίκαια αιτήματα δεν έχουν χαθεί από την εμφάνιση και δράση αυτών των στοιχείων;
 
Θα ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό, Καλή δύναμη στην οικογένεια του, σύνεση και αυτοσυγκράτηση στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κάποια στιγμή η πολιτεία να κάνει την δουλειά της, να απελευθερώσει την Δημοκρατία μας από αυτές τις άρρωστες φωνές για να μπορούν οι πολίτες να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους ειρηνικά στους δρόμους.
 
 
Σαρίδης Ιωάννης