Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή παραδέχθηκε την προσπάθεια συγκάλυψης στο σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ότι για 15 μέρες έλεγε ψέματα για την υπόθεση Λιγνάδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM».

«Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για 15 μέρες και η κ. Μενδώνη και ο ίδιος -μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- μας έλεγαν ψέματα ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός είπε ότι από τον κ. Λιγνάδη ζητήθηκε να παραιτηθεί», για να σημειώσει ότι «αν τον πιστέψουμε, τότε παραδέχθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη συγκάλυψη, γιατί ουσιαστικά υποστήριξε ότι η καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6/2 ήταν αρκετή για να ζητηθεί η παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν ήταν αρκετή για να ζητηθεί από την κυβέρνηση η παρέμβαση της Δικαιοσύνης». «Και τα δύο μαζί δεν γίνονται όμως», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «όπως δείχνουν όλα αυτά, έχουμε κάθε δίκιο να μιλάμε για σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη». «Ο βούρκος είναι η προσπάθεια συγκάλυψης», τόνισε.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμα τις εκλογές γινόταν συζήτηση ότι θα αναλάβει αυτή τη θέση» και πως «γι’ αυτόν τον λόγο, ήταν προσωπική του επιλογή και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, γιατί στο πλαίσιο της πολιτικής του αλαζονείας, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του». Υπογράμμισε ότι χθες, όμως, «με όρους πολιτικής δειλίας, επέλεξε να χρεώσει τον κ. Λιγνάδη στην κ. Μενδώνη», σημειώνοντας ότι «μένει να δούμε αν ‪σε 15 ημέρες‬ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωρίζει και την κ. Μενδώνη ή κάποιος άλλος θα την έχει βάλει στο υπουργικό συμβούλιο». Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χθες «υιοθέτησε τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία της υπερασπιστικής γραμμής του κ. Λιγνάδη, ότι οι επιθέσεις στην κ. Μενδώνη γίνονται επειδή η ίδια έχει ξεκλειδώσει επενδύσεις». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να πει ότι η κ. Μενδώνη δέχεται επιθέσεις επειδή δήθεν έχει ενοχλήσει τις συντεχνίες, υιοθετώντας ουσιαστικά την επίθεση που κάνουν όλες αυτές τις μέρες στελέχη της ΝΔ -όπως ο κ. Βορίδης ή ο κ. Ρωμανός- στους ηθοποιούς και τους ανθρώπους του πολιτισμού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως το κρίσιμο, το οποίο και «ανέδειξε η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα- είναι τα θύματα να βρουν το κουράγιο να μιλήσουν, να σπάσει ο φόβος», τονίζοντας ότι όλοι κρίνονται από το αν συμβάλλουν να μιλήσουν τα θύματα ή αν λειτουργούν στην αντίθετη κατεύθυνση, προωθώντας τη συγκάλυψη. «Και η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη έκανε το δεύτερο», υποστήριξε.

Όπως επεσήμανε, η ανάγκη να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν να μοιραστούν αυτό το βάρος, «σπάει τις παραδοσιακές πολιτικές διαιρέσεις, ενώνει όλον τον δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο, είναι μια κοινωνική ανησυχία» και πρόσθεσε ότι με αυτήν «συνομίλησε» ο Αλέξης Τσίπρας χθες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το κεντρικό αίτημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι η Δικαιοσύνη», αναφερθείς και στην επιστολή των 285 αποφοίτων του Αρσακείου, για να καταλήξει σημειώνοντας πως «το διακύβευμα είναι πως κάποιος όσο ισχυρός και να είναι, όσο ισχυρά δίκτυα και να τον στηρίζουν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γλιτώσει, εφόσον έχει διαπράξει ένα έγκλημα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ