Η επιστροφή στην κανονικότητα και η πρώτη κατοικία

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Σύμφωνα με το σχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, σε κρατικό φορέα θα μεταβιβάζουν οι δανειολήπτες που πτωχεύουν την πρώτη τους κατοικία, προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να διαμένουν σε αυτή, καταβάλλοντας ενοίκιο στο… κράτος!!!

Αυτό που δεν μας αρέσει είναι ότι η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα γίνει με «τιτλοποιήσεις των απαιτήσεων» από τα «μισθώματα» και τις «πωλήσεις των ακινήτων». Βέβαια γνωρίζουμε κάτι «Ιρλανδικές Μονοπρόσωπες Εταιρίες», που εντελώς «τυχαία» έχουν το ίδιο όνομα με τις εγχώριες τράπεζες μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν και τα ακίνητα, θα πληρωθούν και για το τίμημα ρευστοποίησης και θα εισπράττουν και τα ενοίκια. Αυτή είναι η κανονικότητα που εννοούσε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη του; Πάντως για παν ενδεχόμενο ας κρατάει κι ένα σωσίβιο μαζί του όταν θα οδηγεί τον λαό στη «γη της επαγγελίας», εκτός κι αν νομίζει ότι θα γλυτώσει τον «πνιγμό» με τις νέες επικοινωνιακές πομφόλυγες που θα βαφτίσει «επιστροφή στην κανονικότητα».