Χαράλαμπος Περβανάς: Η αισιοδοξία των διαγγελμάτων θα μεταβληθεί πολύ γρήγορα σε «εφιάλτη»

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμα του ανακοίνωσε την σταδιακή άρση των περιορισμών και έδωσε το στίγμα της επιστροφής στην καθημερινότητα.

Ενόσω επαναλάμβανε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό και στους ήρωες της πρώτης γραμμής και ξεδιπλώνοντας τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων, θα περίμενε να ακούσει κανείς και τα μέτρα στήριξης των ανθρώπων που επλήγησαν από το lock down και κυρίως για το κύμα ανέργων που δημιουργήθηκε εξαιτίας της παύσης εργασιών των επιχειρήσεων.

Αντιθέτως, δεν ακούστηκε «κουβέντα για τους χιλιάδες ανέργους που θα στηθούν στην ουρά του Ο.Α.Ε.Δ». Ούτε και για «όλους αυτούς που λόγω των προληπτικών μέτρων που θα εφαρμοστούν στις επιχειρήσεις η εργασία τους θα είναι μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν όπως και τα εισοδήματά τους».

Επίσης, δεν ακούστηκε «κουβέντα» από τον πρωθυπουργό για την προστασία της κύριας κατοικίας που αποτελεί τεράστιο θέμα, ιδιαιτέρως τώρα που η πανδημία έπληξε νοικοκυριά που μέχρι πρότινος ήταν σε θέση να εξυπηρετούν τα δάνεια τους. Για το συγκεκριμένο θέμα η αγωνία των δανειοληπτών είναι μεγάλη, καθώς πληθαίνουν οι ειδήσεις πως οι θεσμοί αρνούνται σε μια εκ νέου παράταση της προστασίας και «μια ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού ήταν «απαραίτητη και επιβεβλημένη».

Η αισιοδοξία των διαγγελμάτων θα μεταβληθεί πολύ γρήγορα σε «εφιάλτη» για την κυβέρνηση αν η επόμενη μέρα της πανδημίας «δεν» βρει όρθια ολόκληρη την κοινωνία…