Χαράλαμπος Περβανάς: Δεν υπάρχει νόμος – γέφυρα αλλά σίγουρα μονόδρομος πλειστηριασμών

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Την ιστοσελίδα www.landea.gr για «κοράκια» ανέβασαν τα τραπεζικά ιδρύματα με σκοπό το εύκολο και γρήγορο ξεπούλημα των ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό. Τα υποψήφια «αρπακτικά» θα μπορούν από την άνεση του καναπέ τους να υπερθεματίζουν αρπάζοντας τις κατοικίες των άμοιρων συμπολιτών μας.

Είναι, πλέον, ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για μαζικούς πλειστηριασμούς αδιαφορώντας για την κατοικία του δύσμοιρου Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος αφού έσωσε τη χώρα και τις τράπεζες με τις θυσίες του, τώρα θα του αφαιρέσουν και ό, τι του απέμεινε, δηλαδή την στέγη της οικογένειάς του.

Μάταια προσπαθούν τα φερέφωνα των ΜΜΕ να δώσουν ελπίδες για «δήθεν» νόμο – γέφυρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν υπάρχει νόμος – γέφυρα αλλά σίγουρα μονόδρομος πλειστηριασμών. Ήδη οι θεσμοί πιέζουν για κατάργηση κάθε προστασίας που αφορά στην πρώτη κατοικία ενώ στις πρόσφατες συναντήσεις κυβέρνησης – τραπεζών, οι δεύτερες είναι αντίθετες με την δημιουργία δημόσιας εταιρίας στην οποία θα μεταβιβάζονται οι κατοικίες των δανειοληπτών.

Οι τράπεζες προτείνουν να πλειστηριάζονται άμεσα, γι’ αυτό άλλωστε δημιούργησαν και την εν λόγω ιστοσελίδα. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποφασίσει. Ή θα νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας ή θα μετατραπεί από την κυβέρνηση που έσωσε τον λαό από την πανδημία σε κυβέρνηση που ξεπούλησε τα σπίτια του…