Χαράλαμπος Περβανάς: Αν ο Μητσοτάκης πατήσει το κουμπί των πλειστηριασμών, ένας νέος εμφύλιος είναι έτοιμος να ξεσπάσει ας αναλάβουν… όλοι τις ευθύνες τους!!!

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξαιτίας των πλειστηριασμών. Οι Έλληνες διαχρονικά θεωρούσαν την κατοικία τους ιερή και δεν πρόκειται να την αφήσουν να τους την πάρει κανείς αμαχητί. Στη δυσκολότερη θέση, φυσικά, βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς προεκλογικά υποσχόταν να δώσει λύση.

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενδεχομένως να συγχώρεσαν τον Μητσοτάκη για όλα τα ψέματα που έχει πει, αλλά δεν φαίνονται να είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν να βγει στο σφυρί έστω και ένα σπίτι κάποιου φτωχού ανθρώπου. Η κυβέρνηση τρέμει κυριολεκτικά τη λαϊκή αντίδραση που θα ξεσπάσει όταν οι δυνάμεις καταστολής θα πετάξουν στο δρόμο την πρώτη οικογένεια που θα χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχνάει τα δικά του θαλασσοδάνεια και υπόσχεται «δεύτερη ευκαιρία», όχι στους δανειολήπτες, αλλά στις… τράπεζες! Αλλά και τα στελέχη της νέας Νέας Δημοκρατίας “δεν είναι και λίγα” συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη, που σύμφωνα με τα πόθεν έσχες έχουν πάρει υπέρογκα δάνεια θέλουν να μας πείσουν ότι και εκείνοι θα χάσουν τα σπίτια τους;

Στο ίδιο καζάνι όμως, βράζουν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από κοντά και το Κίνημα Αλλαγής που στο «και πέντε» έρχεται να καταθέσει πρόταση νόμου για τους δανειολήπτες. Η κίνηση της κ. Γεννηματά, μόνο ως κίνηση πανικού μπορεί να ερμηνευθεί. Και αν δεν ήταν τα 3/4 των Ελλήνων δανειολήπτες, αμφιβάλλουμε αν το πρώην ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσε, έστω και καθυστερημένα. Έτσι λοιπόν, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν έτοιμο το «παραμύθι» προς τους ψηφοφόρους. Θα διαλαλούν τις «δήθεν» αντιδράσεις τους για τους πλειστηριασμούς και όταν πάρουν την εξουσία θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Θα είναι απλοί διαχειριστές των εντολών των θεσμών.

Οι πολίτες είναι υπερχρεωμένοι είτε επειδή πήραν δάνεια τα οποία δεν μπορούσαν να διαχειριστούν, είτε επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές που τους επέβαλε το κράτος. Δεν είναι απατεώνες, ούτε επέλεξαν να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Το κλείσιμο επιχειρήσεων, η ανεργία, η μείωση εισοδημάτων, η αύξηση των φόρων ανάγκασαν πολλούς να σταματήσουν τις πληρωμές των υποχρεώσεών τους.

Οι βίαιες αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες καθώς οι πολίτες θα αισθάνονται ότι τους κλέβουν το σπίτι. Και τότε η οργή τους θα ξεσπάσει σε οποιονδήποτε είναι στην εξουσία… Η κυβέρνηση, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό θα προσπαθήσει να διαμορφώσει την εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι δανειολήπτες είναι κλέφτες, ενώ στην πραγματικότητα, ο μεγάλος κλέφτης στην Ελλάδα είναι το κράτος, οι δανειστές και οι τράπεζες. Τώρα που έχουν τελειώσει τα χρήματα από το μεγάλο πάρτι των προηγούμενων δεκαετιών, όλοι αυτοί προκειμένου να διατηρήσουν τον πολυτελή τρόπο ζωής τους, καταληστεύουν το λαό και θέλουν να του πάρουν και το σπίτι.

Αν ο Μητσοτάκης πατήσει το κουμπί των πλειστηριασμών, ένας νέος εμφύλιος είναι έτοιμος να ξεσπάσει. Ας αναλάβουν… όλοι τις ευθύνες τους!!!