153 ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ 2016, 11 ΕΚΑΤΑΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Οι 153 “ αριστεροί “ βολευτές καταδίκασαν  11 εκατομμύρια Έλληνες σε πλήρη φτωχοποίηση και μιζέρια.

Έρχονται δραματικές επιπτώσεις στη ζωή εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων

Μαύρη μέρα η σημερινή Κυριακή (08/05) για εκατομμύρια Έλληνες συνταξιούχους και μισθωτούς – Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος φέρνει με υπερηφάνεια το ασφασλιστικό-«τέρας» στη Βουλή και βάζει «ταφόπλακα» σε εκατομμύρια Έλληνες – Περίπατο και οι «κόκκινες γραμμές» του Τσακαλώτου

Σε περίπου ένα έτος από σήμερα θα είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρηθεί έστω και μια επιχείρηση στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι σε θέση να δίνει ακόμα και τις σημερινές συντάξεις μετα τις περικοπές που πέρασε εχθές η φασιστερά.

Θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές μέχρι του σημείου που δεν θα υπάρχει σύνταξη στην Ελλάδα πάνω από €1000, ίσως και πιο χαμηλά, μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθούν κατά μέσο όρο στα €500, τόσα θα σηκώνει το ασφαλιστικό σύστημα και αυτό υπό ιδανικές συνθήκες, όσο ο μέσος πολίτης παραμένει οικονομικά αναλφάβητος και βλέπει την οικονομία της αγοράς ως κάτι το αρνητικό τόσο πιο πολύ θα φτωχοποιείται…

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Γιώργου Κατρούγκαλου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Μειώνει συντάξεις, εφάπαξ και λοιπές παροχές  από φέτος σωρευτικά μέχρι και το 2019 κατά 3,5 δισ ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδεύει ολοταχώς προς την ολοκλήρωση του καταστροφικού της σχεδίου με την ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, το ασφαλιστικό – «τέρας», του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, που αναμένεται να εξασφαλίσει όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γεράματα… αξιοπρέπειας στους Έλληνες με 384 ευρώ.

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, λίγες ώρες πριν από το έκτακτο Eurogroup όπου θα συζητηθούν τα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά οι 143, ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).

Στην κατ’ άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που προβλέπει την παράταση του αγγελιοσήμου για τρεις μήνες, μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι «γαλάζιοι» βουλευτές θέλησαν να ψηφίσουν «ναι» στο συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, δέχθηκαν την κομματική γραμμή.