Οι τράπεζες έχουν τον πρώτο λόγο

  • Post author:
  • Post category:Άρθρα

Την ώρα που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις είτε κλείνουν λόγω της βαριάς φορολογίας, είτε μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία, η Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο ετοίμασε έναν ακόμη “μποναμά” προς τους εργοδότες. Κρυμμένη στις 47 σελίδες της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές είναι μία ακόμη αντεργατική διάταξη, σύμφωνα με την οποία “όταν μια επιχείριση πτωχεύει το καθεστώς των αποζημιώσεων αλλάζει και προηγούνται για τις αποζημιώσεις ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ”.

Μέχρι τώρα ίσχυε ότι από την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρισης καλύπτονταν κατά προτεραιότητα οι αποζημιώσεις των εργαζομένων…Μέχρι τώρα. Διότι σύμφωνα με τη δέσμευση της Κυβέρνησης με αριστερό πρόσημο προς τους εταίρους, προτεραιότητα αποζημίωσης δεν έχουν πλέον οι εργαζόμενοι αλλά οι Τράπεζες!

Μπράβο Μπάβο!!

Δεν είναι μόνο αυτό το δώρο προς τις Τράπεζες. Απλώς αυτό ίσως είναι το πιο πρόσφατο.

Να θυμηθούμε τη σκανδαλώδη τροπολογία για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την οποία, “δε συνιστά απιστία για τον Πρόεδρο , τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα , του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά…”

Τότε, αποχώρησαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και των ΑΝΕΛ από την Ολομέλεια της Βουλής ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Προέδρου της Βουλής κ Τραγάκη…

Τότε, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την όλη μεθόδευση αλλά και την τρικοματική συγκυβέρνηση η οποία έδινε άφεση αμαρτιών στους υπεύθυνους των κομματικών θαλασσοδανείων.

Τώρα; Τώρα με τα νέα μέτρα (γιατί μέτρα είναι) πώς ακριβώς προστατεύονται οι Τράπεζες και πως οι εργαζόμενοι; Πώς προστατεύονται οι συνταξιούχοι; Πώς οι συνταξιούχοι; Πώς προστατεύονται οι άνεργοι; Πώς ακριβώς προστατεύεται το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας; Η απάντηση βρίσκεται στην αρχή του κειμένου. Οι Τράπεζες έχουν (και πάλι) τον πρώτο λόγο.