Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά όλο οι ίδιοι μένουν

Ο πρόεδρος του ΚΕΛΔΑ, Χαράλαμπος Περβανάς

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, αλλά όλο οι ίδιοι μένουν

*άρθρο του προέδρου του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών Χαράλαμου Περβανά

 

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με τους συμβούλους του Κυριάκου Μητσοτάκη για τραπεζικά θέματα και κόκκινα δάνεια.

Είδα ότι έχει οργανώσει ένα άτυπο συμβούλιο αποτελούμενο από έξι συμβούλους, όλοι τους πρώην διοικητές και διευθυντικά στελέχη τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναρωτήθηκα αν αυτά τα πρόσωπα ήταν τα ίδια πρόσωπα που διαφήμιζαν την προηγούμενη δεκαετία την ευρωστία των Ελληνικών Τραπεζών και κατηύθυναν την εμπορική τους πολιτική, που δεν ήταν άλλη από την πώληση χρήματος αλόγιστα σε κάθε Έλληνα, που τον έκαναν να πιστεύει ότι ζει σε ευημερία.

Δυστυχώς, η σκέψη μου επαληθεύτηκε.

Τα πρόσωπα που έριξαν τις τράπεζες στα τάρταρα κι έκαναν τον Ελληνικό λαό τον πιο υπερδανεισμένο λαό στην Ευρώπη, τα πρόσωπα που έθεταν παράνομους και καταχρηστικούς όρους στις τραπεζικές συμβάσεις, αυτά τα πρόσωπα παριστάνουν τώρα τους συμβούλους του επόμενου πιθανότατα πρωθυπουργού.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τα πρόσωπα αυτά θα ήταν αντιμέτωπα με κατηγορίες που επισείουν βαρύτατες ποινές, όπως εν προκειμένω στην Ισλανδία.

Πρόκειται για τα πρόσωπα που πτώχευσαν τις Τράπεζες και έκαναν τον Ελληνικό λαό να δανείζεται υπέρογκα ποσά για να τις διασώσει.

Αυτά, λοιπόν, τα πρόσωπα, ως αναμάρτητη τώρα ελίτ, έλκουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να παριστάνουν τους συμβούλους της επόμενης Κυβέρνησης. Τι θλίψη αλήθεια Θεέ μου;

Τόσα χρόνια κρίσης και κάποιοι μας περνούν για φυτά;

Τόσα χρόνια πόνου κι αγωνίας κι επικοινωνιακά ο Κυριάκος αφήνει να διαρρέουν τέτοιες ειδήσεις για να χτίσει προφίλ τεχνοκράτη;

Άραγε, δεν έμαθε ότι στις χώρες που θέλει να μιμηθούμε, τους αποτυχημένους τους εξαφανίζουν από δίπλα τους;

Πώς αυτός ο άνθρωπος θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων που χρωστούν με παράνομους και καταχρηστικούς όρους, όταν έχει δίπλα του για συμβούλους αυτούς που δεν ένοιωθαν τις συνέπειες των πράξεών τους;

Εν συνεχεία, έπεσα πάνω σε μία είδηση, την οποία όλο το συστημικό καθεστώς των ΜΜΕ αποσιωπούσε.

Από 1-1-2019 ο νόμος Κατσέλη ΤΕΛΟΣ! Γιατί;

Μα φυσικά γιατί το άλλο πουλέν του συστήματος, ο Τσίπρας, διαπραγματεύεται με κατεβασμένα παντελόνια και δεν τον νοιάζει ο μέσος Έλληνας.

Ναι, ο άνθρωπος που υποσχόταν σεισάχθεια αδιαφορεί για την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Αυτός, ο άνθρωπος των υποσχέσεων, αφού ξεπούλησε όλα τα δάνειά μας σε ξένα funds, τώρα αφήνει το νόμο Κατσέλη να σβήσει! Και μετά τι;

Μα φυσικά πλειστηριασμοί, εξευτελισμός, χρέη προς τράπεζες και δημόσιο, και στο κάδρο της επαγγελόμενης ανάτασης του Έθνους τα πρόσωπα που ευθύνονται για όλη αυτή την αθλιότητα που ζούμε.

Κυριολεκτικά, τέτοια κοροϊδία δεν έχει προηγούμενο!