ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αυτές τις μέρες υπάρχει νηνεμία στη πολιτική ζωή, οι περισσότεροι είναι στις ακτές και στην Αθήνα έμειναν οι λιγοστοί, απαραίτητοι να συζητούν με το κουαρτέτο των θεσμών τα μέτρα του ημιθανούς έθνους, ευκαιρία να πούμε και ένα παραμύθι.

Επειδή ο κος Τσίπρας μιλάει υπέροχα καλό θα ήταν να μας αφηγηθεί το τραγικό παραμύθι του. Αλλά επειδή λούζεται στο Ιόνιο πέλαγος ας το διαβάσουμε μόνοι μας, ίσως κάποτε να έχουμε την τιμή, να μας το διηγηθεί ο ίδιος.

Ας αρχίσουμε λοιπόν :

Κάθε χρόνο στην Θεσσαλονίκη γίνεται η Διεθνής Έκθεση και ήθειστε όλοι οι αρχηγοί κομμάτων να κάνουν εξαγγελίες προς τον λαό.

Έτσι και στις 14/09/2014 ο κος Τσίπρας είχε απέναντι του ένα λαό αποδεκατισμένο από την λιτότητα των μνημονίων των προηγουμένων σωτήρων του, ΓΑΠ – Βενιζέλου και Σαμαρά – Βενιζέλου, παντού Βενιζέλος σαν τον κακό Βεζίρη, οπότε άδραξε την ευκαιρία της ΕΛΠΙΔΑΣ.
– Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

– Δεσμεύτηκε για επιστροφή του δώρου σε 1,2 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και ενίσχυση των χαμηλόμισθων

– Τις επόμενες μέρες στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ’ αόριστο αναστολής πλειστηριασμών α’ κατοικίας έως 300.000€

– Θα καταργηθεί το μνημόνιο είπε – Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά

– Εξήγγειλε περιστολή της βουλευτικής ασυλίας και κατάργηση του καθεστώτος για ποινή ευθύνη υπουργών

– Όλο το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
8. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ
9. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους

10. Επαναφορά κατώτατου μισθού

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ζητάμε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με στόχο:

– Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.

– «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

– Περίοδο χάριτος, δηλαδή «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

– Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

– Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

– Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.
Ρύθμιση χρεών
– Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών, κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.

– Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.

– Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο.

– Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Η προκαταβολή θα ορίζεται με πράξη του δικαστή και θα κυμαίνεται από 10% έως 20%, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη.

Τα κόκκινα δάνεια

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων» την οποία χαρακτήρισε προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η «νέα σεισάχθεια» θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και, ως γενική αρχή, αναπροσαρμογή των οφειλών έτσι ώστε η συνολική εξυπηρέτησή τους σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς να μην ξεπερνά το 1/3 του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Συστήνεται δημόσιος ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους όχι ως μία «κακή τράπεζα», αλλά, ως διαχειριστή κάθε τύπου ληξιπρόθεσμης οφειλής προς τις τράπεζες και ελεγκτή των τραπεζών ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων ρυθμίσεων.
Λεφτά υπάρχουν

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε κατά την ομιλία του και από που θα βρεθούν τα λεφτά για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που εξήγγειλε. Όπως είπε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση, το Δημόσιο θα ανακτήσει τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας πως «από τα 68 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών στοχεύουμε να επαναβεβαιώσουμε και να εντάξουμε στις ρυθμίσεις τουλάχιστον τα 20, σε βάθος επταετίας. Με αυτή διαδικασία υπολογίζουμε ότι από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπουν τον πρώτο χρόνο στα δημόσια ταμεία, περίπου, 3 δισ ευρώ».
Μίλησε επίσης για αποφασιστική πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, που «απαιτεί πάνω από όλα αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για συγκρούσεις με μεγάλα συμφέροντα».

Με όλα αυτά υποσχέθηκε και το σχίσημο των μνημονίων με την ψήφιση ενός νόμου.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά διενήργησε πρόωρες εκλογές οι οποίες προκλήθηκαν από την αδυναμία εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Έτσι αρχίζει η προεκλογική περίοδος με μια πρωτοφανή τρομοκρατία του λαού. Σεισμοί και καταποντισμοί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ξανά ο πεφωτισμένος κος Σαμαράς μαζί με την ουρά του, τον κο Βενιζέλο.

Κυριακή 25/01/2015 ο λαός αγνοώντας τον κίνδυνο υπερψηφίζει την ΕΛΠΙΔΑ που του υποσχέθηκε ο κος Τσίπρας. Και μάλιστα όχι απλώς υπερψήφισε αλλά τον έφθασε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία προκειμένου να τερματιστούν τα βάσανα του από τα μνημόνια. Έτσι γίνεται συγκυβέρνηση με το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων όπου και αυτοί ήθελαν να σχίσουν τα μνημόνια και να στείλουν στη φυλακή τους προηγούμενους μνημονιακούς.
Έρχεται και ο μήνας Φλεβάρης με τις διαπραγματεύσεις τις σκληρές όπως λένε όλοι οι συγκυβερνούντες τους τρόμαξαν οι δανειστές τροϊκανοί. Η Ελληνική πλευρά ζητά τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για την έξοδο από το μνημόνιο και να υπογράψει ευκολότερα μέτρα διότι αυτό ζήτησε ο Ελληνικός λαός , δεν ήθελε άλλη λιτότητα. Και πηγαινοέρχονται Βρυξέλες – Αθήνα και τανάπαλιν σαν να πηγαίνουν στο περίπτερο για τσιγάρα.
Κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων το μόνο που ακούγoταν ήταν μια λέξη που την έμαθαν και τα μωρά, η πρώτη λέξη των μωρών την περίοδο αυτή των πέντε μηνών, ήταν GREXIT.
Αφού δυσκολευόταν τόσο πολύ ο κος Τσίπρας να ξεκινήσει το σχίσημο γιατί δεν αποφάσισε τον Μάρτιο να προκηρύξει δημοψήφισμα ; γιατί άφηνε να περνάει ο καιρός και να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σκισίματος και να φτάσει στις 23/06/2015 την ημέρα λήξης της παράτασης της σύμβασης ;
Αυτή την ημέρα στις 23/06/2015 έστειλε τις τελευταίες προτάσεις της η Ελληνική κυβέρνηση στον κο Γιούγκερ ο οποίος θεώρησε καλή βάση για την υπογραφή της νέας σύμβασης σκισίματος του μνημονίου.
Ξημέρωμα Τετάρτης φτάνουν τα πολύ κακά μαντάτα. Οι θεσμοί δεν δέχονται την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης και στέλνουν τελεσίγραφο με τις δικές τους προτάσεις για την παράδοση μας άνευ όρων.
Και δεν θα ξεχάσει κανείς μας τι έκανε το Σάββατο 27/06/2015 διότι θυμούμαστε όλοι το διάγγελμα του κου Τσίπρα ότι το πράγμα δεν πήγαινε άλλο είμαστε πολύ κοντά στο GREXIT και την άτακτη πτώχευση και για το λόγο αυτό κήρυξε δημοψήφισμα, και συγκάλεσε ολομέλεια της βουλής.
Έπρεπε λοιπόν σε διάστημα μιας εβδομάδας να αποφασίσει εκ νέου ο λαός εάν ήθελε μέτρα και μνημόνια πάλι με βομβαρδισμό φόβου , η κυβέρνηση κλείνει τις τράπεζες όλη αυτή την εβδομάδα, κλείνει και το χρηματιστήριο και αρχίζει και ο φόβος της δραχμής, της πείνας , της λιμοκτονίας.
Κυριακή 05/07/2015 και πάλι ο κος Τσίπρας δεν έμαθε το μάθημα του, για μια ακόμη φορά ο λαός γύρισε τη πλάτη στο φόβο και αγκάλιασε την ΕΛΠΙΔΑ. Αυτό όμως δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε η Ελληνική συγκυβέρνηση, που το πάλεψε αλλά της γύρισε μπούμερανγκ με 62% ΟΧΙ. Παγωμάρα στο Μέγαρο Μαξίμου όπως το περιέγραψε και ο κος Βαρουφάκης.
ΝΑΙ ήθελε για να μπορεί να υπογράψει με τη βούλα το 3ο μνημόνιο και αυτό φάνηκε μετά τέσσερεις μέρες που άρχισε διαπραγματεύσεις σαν να είχε το ΝΑΙ. Αυτό λέγεται απλά πραξικόπημα και όποιος αλλάζει το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος με αυτό τον τρόπο πραξικοματεί .
Στις νέες διαπραγματεύσεις μπαίνει και τέταρτος οπότε η τρόικα γίνεται κουαρτέτο, το 3ο μνημόνιο είναι το ξεπούλημα και της τελευταίας γωνίας της πατρίδας, η ΕΛΠΙΔΑ μετατράπηκε σε υποδούλωση και σκλαβοπάζαρο ακολουθώντας το δρόμο των πράσινων και μπλε κυβερνήσεων. Οι δε Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι πλέον Εξαρτημένοι Έλληνες.
Κε Τσίπρα εάν δεν τα είχατε προσχεδιάσει όλα αυτά θα έπρεπε την Κυριακή 05/07/2015 να είχατε παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προκηρύξετε Εθνικές εκλογές και να μην διαπραγματεύεστε τον αφανισμό μας.