ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ

Την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές μπορεί να είσαι στημμένος στην ουρά κάποιου ΑΤΜ, ή να ετοιμάζεσαι να το κάνεις.Μετα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για δημοψήψισμα , τίποτε δεν είναι πια το ίδιο. Ακόμη κι αν τελικά δε γίνει το δημοψήφισμα, γιατί οι δανειστές ήδη λούζονται με κρύο ιδρώτα και δηλώνουν πως βιάζεται ο κ Τσίπρας, αφού οι προτάσεις δεν είναι οι τελικές.

Κι όμως την ώρα που ο κ Τσίπρας θέτει ένα ερώτημα που έπρεπε να τεθεί το 2000 , τελικά και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμπεδώνει στο μυαλό των Ελλήνων (ή μήπως κι άλλων Ευρωπαίων) τον ισχυρισμό ΟΤΙ ΕΥΡΩΠΗ = ΜΕΤΡΑ+ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Ακόμη κι αν ψηφίσουμε, ακόμη κι αν ψηφίσουμε ναι, το ράγισμα στην καρδιά των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ είναι μεγάλο. Μήπως λοιπόν αυτό ήταν το ζήτημα; Να μάς διώξουν μια ώρα αρχίτερα, ή μάλλον τελείως;

Εάν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου (αν τελικά γίνει) ψηφιστούν ουσιαστικά τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, η Κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο. Δεν αποκλείεται καθόλου, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμνημονιακά κόμματα που ήλθαν στην εξουσία ακριβώς γι αυτό, να παραιτηθούν και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Αυτό , είναι ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο καθώς τότε θα θελήσουν ορισμένοι στο εξωτερικό και στο εξωτερικό να οδηγηθούμε σε Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ή σε μια τέτοια μορφή διαχείρισης εξουσίας, έτσι ώστε να εφαρμοστούν τελικά τα μέτρα που ζητούνται από τους δανειστές και να παραμείνουμε στην ΕΕ.

Αλλά ακόμη κι αν ψηφίσουμε ΟΧΙ στα μέτρα, ακόμη και τότε ας μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα, διότι τίποτε δεν έχει τελειώσει.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ

Το ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και σας καλεί ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ . Μην τρέξετε στα σούπερ μάρκετ ν αγοράσετε τρόφιμα μακράς διαρκείας, διότι ειδικά αυτά ΄μπορεί να πουληθούν (και με τις αλλαγές του ΦΠΑ που μπορεί τελικά να ισχύσουν) σε υψηλότερες τελικά τιμές. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη βενζίνη.

Ήδη σχηματίζονται ουρές και κάποιοι βιάζονται να κάνουν προμήθειες σε τρόφιμα και φάρμακα. Ας είμαστε ψύχραιμοι διότι τα φαινόμενα αυτά μόνο πανικό και αισχροκέρδεια δημιουργούν.

Παρακολουθούμε τις καταιγιστικές εξελίξεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Σε αυτές τις περιόδους τα βιαστικά συμπεράσματα και οι κορώνες δεν ωφελούν.