Τα επικοινωνιακά “παιχνίδια” των συστημικών τραπεζών

Οι περισσότερες από τις συστημικές τράπεζες βρέθηκαν πριν από λίγο καιρό στην κορυφή της επικαιρότητας. Ο στόχος τους είχε επιτευχθεί και πάλι. Οι συμβουλές των επικοινωνιολόγων έπιαναν τόπο.  Κούρεμα δανείων και πιστωτικών καρτών 100%. Τα τηλέφωνα και τα social media έπαιρναν φωτιά.

Αναρτήσεις και ειδοποιήσεις και τα πρώτα χαμόγελα καθώς κάποιοι ένιωθαν τη θηλιά να ξεσφίγγει στο λαιμό τους… Δυστυχώς, επρόκειτο για ένα διαφημιστικό τρικ που έδωσε ανέξοδη δημοσιότητα και προβολή στις ευαίσθητες τράπεζες και τα προϊόντα τους. Μια αναλυτικότερη ματιά στις προϋποθέσεις των τραπεζών απέκλειαν τον έναν μετά τον άλλον χιλιάδες δανειολήπτες. 100% κούρεμα των χρεών του έχει μόνο ένας άστεγος, διαπίστωσε δυσαρεστημένη μία κυρία και είχε απόλυτο δίκιο. Διότι τα κριτήρια γι αυτή τη ρύθμιση ήταν πολύ απλά να μην έχεις σχεδόν καθόλου εισόδημα και να μην έχεις ούτε δείγμα προσωπικής περιουσίας. Να είσαι δηλαδή τόσο εξαθλιωμένος που έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες διαπιστώνοντας ότι δεν είχαν τίποτε να πάρουν θα σ άφηναν στην ησυχία σου.

 

Η όλη υπόθεση έφερε στο φως και μια ακόμη ζοφερή πραγματικότητα.

 

Με ωρομίσθιο 2.47€  που παίρνουν χιλιάδες εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, θεωρούνται από τις συστημικές τράπεζες ικανοί για να εξοφλήσουν τα ποσά που οφείλουν κι έτσι το μόνο που δικαιούνται να κάνουν είναι να επαναρυθμίζουν τα δάνειά τους και να διαιωνίζουν τους τόκους τους στον αιώνα τον άπαντα.

 

Ερωτηθείς για το θέμα από το δημοσιογράφο Π. Μπουλιώνη στο Radio1d.gr ο βουλευτής της ΝΔ  Γ. Γιακουμάτος, απέφυγε να απαντήσει μένοντας σε γενικολογίες. Την ίδια όμως…γενικόλογη στάση είχε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, παρά το γεγονός ότι έφερε το θέμα των ευρωπαϊκών τραπεζών και των τακτικών που ακολουθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι γνωστό άλλωστε πως τα κόκκινα δάνεια είναι βόμβα βραδυφλεγής όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

 

Μόνο που για να είσαι σαφής και ν αποδείξεις πως έχεις αντοχές θα πρέπει να αναφέρεις πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα κάκιστης συμπεριφοράς συστημικών τραπεζών σε βάρος ήδη ταλαιπωρημένων δανειοληπτών.

 

Ποιος πολιτικός το τελευταίο διάστημα καταφέρθηκε με πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα , με στοιχεία και ονόματα εναντίον τραπεζών;

 

Η Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο και με περισσή ευαισθησία δεν έχει προφανώς ακόμη πάρει είδηση πως χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην κατηγορία του 2.47 ευρώ την ημέρα μεροκάματο. Θα έπρεπε όμως να το γνωρίζουν διότι αυτοί υπέγραψαν τη ΣΣΕ, αυτοί ευνοούν τις συστημικές τράπεζες παραχωρόντας τη μισθοδοσία οργανισμών και ΔΕΚΟ σε συγκεκριμένα δίκτυα τραπεζών…

 

Η  Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο όλο αυτό το διάστημα της διαπραγμάτευσης βλέπει τα κόκκινα δάνεια να εκτοξεύονται σε 100 δις και τις καταθέσεις που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες να φτάνουν τα 30 δις…

 

Αλλά όπως πολύ καλά παρατηρεί και ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών και του Συλλόγου Δανειοληπτών, Χαράλαμπος Περβανάς τώρα όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί παίρνουν θέση στην αναδιανομή της …τράπουλας και στη συνέχεια θα ετοιμαστούν να περάσουν κι από το…ταμείο.