Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει ο Σύλλογος Δανειοληπτών Β. Ελλάδος

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής παραβατικότητα και παρανομία των ελληνικών τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών και ταυτόχρονα καταγράφεται η μη ύπαρξη αυταπάγγελτου ελέγχου των εθνικών δικαστικών αρχών της καταχρηστικότητας τυποποιημένων ρητρών των δανειακών συμβάσεων.

Για αυτούς τους λόγους ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ε.Ε. σε απάντησή της είπε πως ο Σύλλογος πρέπει πρώτα να εξαντλήσει τα εγχώρια ένδικα μέσα, με άλλα λόγια να προσφύγει πρώτα στην ελληνική και μετά, αν χρειαστεί και στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Έτσι ο Σύλλογος το 2016 κατήγγειλε όλα τα παραπάνω στον υπ. Δικαιοσύνης, ο οποίος διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο Άρειος Πάγος διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τελικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο το 2018, χωρίς το δικαίωμα επαναφοράς της. Έτσι κλείνει τελεσίδικα η συγκεκριμένη υπόθεση, όσον αφορά την ελληνική Δικαιοσύνη.

Με την συγκεκριμένη απόφαση προκαλείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς δίνεται η εντύπωση πως η Δικαιοσύνη συγκαλύπτει τις παρανομίες των τραπεζών και κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στις εξόφθαλμα άδικες αποφάσεις δικαστών εις βάρος των δανειοληπτών.

Επιβεβαιώνεται έτσι ο απερχόμενος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, έρχονται στο μυαλό όλων οι καταγγελίες του προέδρου του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζάκη ο οποίος είχε δηλώσει στο radio1d.gr και την εκπομπή “Εκλεκτικές Συγγένειες” με τον Ανδρέα Σταματόπουλο ότι συγκεκριμένος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου επισκέφτηκε όλα τα δικαστήρια της χώρας με σκοπό να πείσει τους δικαστές να εκδίδουν αποφάσεις υπέρ των τραπεζών και κατά των δανειοληπτών.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πολιτική και δικαστική εξουσία έκλεισαν την υπόθεση, τοποθετώντας την στο αρχείο αφού είναι γνωστό ότι “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”. Το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης από τα ελληνικά δικαστήρια ανοίγει το δρόμο για την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου εκεί πλέον προσφεύγει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, προκειμένου να προασπίσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όχι μόνο των δανειοληπτών αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών, καθώς η ορθή λειτουργία της Δικαιοσύνης αφορά όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τα φτωχά στρώματα.

Το Σύνταγμα ορίζει ρητώς ότι όλοι οι πολίτες του Ελληνικού Κράτους είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και τα δικαστήρια αποφασίζουν με βάση τους νόμους της χώρας. Αφού, λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος θεσμικός παράγοντας να διορθώσει την κατάσταση ώστε να γίνει πράξει αυτή η ισονομία, ο κλήρος πέφτει στο Σύλλογο Δανειοληπτών Β. Ελλάδος ο οποίος πρέπει να παλέψει ενάντια στα πολιτικά κόμματα, στις δικαστικές αποφάσεις, στις τράπεζες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να καταφέρει το αυτονόητο: Δικαιοσύνη για όλους…

danioliptes.gr/Kelda.gr