Πως από στρατηγικός κακοπληρωτής μεταλλάζεσαι σε… καλό παιδί των τραπεζών!

Δέκα χρόνια τώρα τα φιλικά ΜΜΕ των κυβερνήσεων έκαναν πλύση εγκεφάλου για το ότι Έλληνας καταναλωτής – δανειολήπτης έχει χρήματα τα οποία τα κρύβει σε στρώματα και μαξιλάρια και δεν θέλει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στις τράπεζες, γι’ αυτό και η συμπαράσταση προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα τις χώρας δεν έχει τελειωμό, κρυφά και φανερά τα δις. που έχουν εισπράξει και θα συνεχίζουν να εισπράττουν, είναι τόσα πολλά, γι’ αυτό και δεν τα αναφέρουν.

Έτσι ο Θεόδωρος Καλαντώνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank αναφερόμενος στον νέο ν.4605/2019 (που ΔΕΝ τον έχει καν διαβάσει) για την προστασία της κύριας κατοικίας από μη εξυπηρετούμενα δάνεια απευθύνει «πρόσκληση» σε περίπου 35.000 δανειολήπτες (που ξαφνικά… τους αγάπησαν) με ληξιπρόθεσμα δάνεια που μπορούν να ενταχθούν.

Έναν νόμο που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους τραπεζίτες και που τον είχαν ψηφίσει παρότι «δεν συμφωνούσαν» τότε και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, έναν νόμο που με «δόλωμα» την επιδότηση του Δημοσίου στην μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση σε ποσοστό από 40% έως 50%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους Έλληνες καταναλωτές – δανειολήπτες να συναινέσουν με τις… Άγιες τώρα τράπεζες!

Παράλληλα όμως και με την βοήθεια των συνεργατών τους, τις «Εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» (γνωστών και ως εισπρακτικών εταιρειών) που θα συνεχίζουν να σε πρήζουν τηλεφωνικώς, τα δικηγορικά γραφεία η τις δικηγορικές εταιρείες, όπως στο παιχνίδι μπήκαν τώρα και οι εταιρείες διαχειρίσεις.

Έτσι είδαμε σήμερα και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΙ να δηλώνει (αμφιβάλω αν γνωρίζει και ο υπουργός τη λειτουργία και τα δέκα στάδια και το χρόνο που απαιτείτε, για να ολοκληρώσεις την διαδικασία και για το… αν τελικά γίνει δεκτή η αίτηση σου), ότι “Δώσαμε εντολή στις τράπεζες από Δευτέρα να υπάρχει σε κάθε τράπεζα εκπαιδευμένος υπάλληλος να κάνει την αίτηση στην πλατφόρμα για να μην πληρώνει ο κόσμος Λογιστή η Δικηγόρο”.

Αν όμως δεν γίνει η δουλειά του δανειολήπτη από δευτέρα έως και τις 31-12-2019, θα τα πληρώσει αυτά που θα χάσει ο δανειολήπτης από την τσέπη του ο Yπουργός;

Χαράλαμπος Π. Περβανάς

Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος – Πρόεδρος του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.)