Προβλήματα χωρίς τέλος για κύρια κατοικία και εξωδικαστικό

Με δεδομένη την αποτυχία τόσου του εξωδικαστικού, όσο και της πλατφόρμας προστασίας της κύριας κατοικίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρόταση βελτίωσης τόσο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όσο και της πλατφόρμας πρώτης κατοικίας.

Σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπάρχει πρόβλημα με τα πολλά δικαιολογητικά, τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου για το κούρεμα δανείων.

Σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας μόνο 3 προτάσεις ρύθμισης έχουν αποδεχτεί οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων. Την ίδια στιγμή, όμως, επιταχύνονται οι διαδικασίες των πλειστηριασμών και τα πιο πολλά ακίνητα καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί τις τράπεζες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Σε αυτήν την λογική έχουν γίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και η ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας της κύριας κατοικίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι προς το συμφέρον των δανειοληπτών, απλά θα γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές που φαινομενικά μόνο θα ευνοούν τους οφειλές και στην ουσία θα είναι ξανά υπέρ του κεφαλαίου.

Καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν στάθηκε στο πλευρό των 4.000.000 Ελλήνων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δεξιά, αριστερά, ΠΑΣΟΚ, κυβερνήσεις συνεργασίας, όλοι δοκιμάστηκαν την τελευταία δεκαετία και τα αποτελέσματα ήταν υπέρ των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή επιταχύνονται οι διαδικασίες των πλειστηριασμών αν και τα πιο πολλά ακίνητα για πολλούς λόγους καταλήγουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και μόνο. Δεκάδες δισεκατομμύρια χαρίστηκαν στις τράπεζες από το υστέρημα του λαού…

Η ανεργία αυξάνεται δραματικά καθημερινά και οι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα την στιγμή που εισπράττουν καθημερινά τον παχυλό μισθό τους…

danioliptes.gr – kelda.gr