Ο ρόλος των Τραπεζών στην Κρίση του Ιουνίου

Αγαπητέ Δανειολήπτη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές και έχοντας γυρίσει σχεδόν όλα τα ΑΤΜ των συστημικών τραπεζών στη Θεσσαλονίκη σε διαβεβαιώνω πως για μία ακόμη φορά τον κύριο ρόλο στη ζωή σου παίζουν ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Αυτές με τον τεχνητό σε μεγάλο βαθμό πανικό που προκλήθηκε έχουν δημιουργήσει CAPITAL CONTROLS και ελέγχουν πλέον τη ρευστότητα , αλλά και τις δικές σου κινήσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 29 Ιουνίου θα συνειδητοποιήσεις ποιος είναι ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Έξω από τις τράπεζες θα δημιουργηθούν ουρές α) συνταξιούχωνβ) μισθωτών γ)ελεύθερων επαγγελματικών . Όλοι θ αναζητούν ρευστό.

Το capital controls κράτησε 2 χρόνια στην Κύπρο  . Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πρακτικά ότι μπορείς να κάνεις ανάληψη μετρητών μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου καθημερινά. Κανένα ουσιαστικό πρόβλημα για εμάς. Μεγάλο ζήτημα για την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι πιέσεις που ασκούνται δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έρχονται από τον ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Ο τραπεζικός κλάδος είναι άλλωστε ο εκφραστής αυτού του οικονομικού μοντέλου της ΕΕ που κάποιοι ονομάζουν φιλελευθερισμό (άν και οι όροι εδώ χάνουν τη σημασία τους)

Αγαπητέ Δανειολήπτη

Όλοι βιάζονται να σε διαβεβαιώσουν ότι τα δάνειά μας , ακόμη κι αν γυρίσουμε στη δραχμή , θα πληρωθούν σε ευρώ, με ό,τι μα ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Οι Τράπεζες θα πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί όχι μόνο τη δική σου περιουσία , αλλά ολόκληρη τη χώρα. Σ αυτό όμως το σημείο θα ήταν βιαστικό και παρακινδυνευμένο να βγάλεις συμπεράσματα. Το νομικό οπλοστάσιο είναι εδώ. Έτοιμο για  χρήση όσων έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Θα επανέλθουμε.

ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ