Ο ΚΡΥΦΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Τελικά έγινε ό,τι ακριβώς ήθελαν οι Θεσμοί από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015. Οι τράπεζες επιστρέφουν στο καθεστώς της απόλυτης ιδιωτικοποιήσης, δηλαδή κουμάντο κάνουν εξ ολοκλήρου οι ιδιώτες.

Αυτό προτείνει μεταξύ άλλων η Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο ακολουθώντας μάλιστα τις επιταγές των δανειστών.

Την υψηλή επιστασία (λέμε τώρα)θα έχει βέβαια το Κράτος αλλά ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οι εντελώς πλέον ανεξέλεγκτες τράπεζες θ ασχοληθούν με αυτό που τις καίει. Τα κόκκινα δάνεια. Να θυμήσουμε ότι από τις αρχές του 2015 οι θεσμοί έχουν ζητήσει την επιτάχυνση διαδικασιών για την  την αντιμετώπιση των υποθέσεων πτώχευσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Επιπλέον ζητούν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα βασίζεται στις σχετικές συμφωνίες που είχαν επιτευχθεί το 2013, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες και έχοντας ως στόχο την επιστροφή των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα με την προσέλκυση διεθνών στρατηγικών επενδυτών. Τέλος, ζητούν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη βοήθεια ανεξάρτητων στρατηγικών συμβούλων.
Κι όλα αυτά την ώρα που συστημικές τράπεζες ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014 συμβουλεύουν τους καταθέτες να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύμα εκροής που στο τέλος του 2014 έφτανε τα 5.3 δις και τον Ιανουάριο του 2015 στα 13,8 δις, τον Φεβρουάριο 8,2 δις , τον Μάρτιο 4,1 δις και τον Απρίλιο 6,2 δις. Δηλαδή 37,5 δις έφυγαν σε περίοδο οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα στο εξωτερικό και οι καλοί τραπεζίτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΥΤΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ακόμοι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε αναστολή χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ακόμη και σε επίπεδο αλληλόχρεου λογαριασμού από την αρχή της κρίσης, από το 2010. Αποτέλεσμα; Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.

Αυτές τις τράπεζες  στηρίζει η Κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο για να εκδόσουν ομολογιακά δάνεια ύψους μεγαλύτερου των 55 δις ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Κι όλα αυτά ενώ οι τράπεζες έχουν απορροφήσει περισσότερα από 90 δις από την ΕΕ. Κι όλα αυτά ενώ οι συστημικές τράπεζες με τα πανωτόκια έχουν ρουφήξει το αίμα του ελληνικού λαού.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ; ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ .ΚΑΛΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!